Näin käytän Kalenterikirjaani
Suunnittelua, ajankäytön hallintaa ja itseni johtamista hauskalla tavalla ♥
Minulla on käytössäni Voimarunopolkujen lakaisukalenterin lisäksi pellavakantinen Kalenterikirja. Lakaisukalenteria olen käyttänyt kuten tavallista kalenteria eli merkitsen sinne muistettavat menot, mutta tulevaisuudessa tahdon käyttää lakaisukalenteria enemmän itsetuntemukseni ja luottamukseni vahvistamiseen.
Kalenterikirjaa käytän suunnitteluun ja itseni johtamiseen. Teen uuden viikon suunnitelman aina maantaisin heti aamulla (tahtoisin tehdä jo perjantaina, mutta en ole vielä oppinut sitä tavaksi).
Runopolkujen lakaisuoppaassa on erilaisia suunnitelmapohjia, joita käytän apuna viikon tavoitteiden kartoittamiseen.
Jaan viikon tehtävät tasaisesti eri viikonpäiville. Osa tehtävistä toistuu joka viikko samanlaisina, joten niille olen keksinyt symbolikuvia, jotka merkitsevät tiettyä tehtävää. Viikon edetessä saatan lisätä tehtäviä tai siirtää tehtäviä uusiin kohtiin.
Viikkoaukeaman alareunassa on hyvin tilaa kirjoittaa ideoita tai seuraavan viikon tekemisiä, joita tulee mieleeni viikon edetessä.
Työskennellessäni tietokoneella kalenterikirjan viikkoaukeama on aina vasemmalla puolella vieressäni avoinna. Siitä voin seurata mitkä ovat päiväni tärkeimmät tehtävät ja merkitä tehdyt työt sitä mukaa kun etenen.
Aamuisin numeroin päivän asiat tärkeysjärjestykseen. Kiireellisimmät tietenkin ensin.
Kalenterikirja (= Voimapuutarhani runopolkujen lakaisukirja) on itsensä johtamisen ja oman ajankäytön suunnittelun työkalu. Koska sivut ovat vapaat viivoista ja merkinnöistä, voin luoda hyvin itseni näköistä suunnitelmaa:
Tykkään nuolista, ympyröinneistä, erilaisista kuvioista ja kaikenlaisista lisäyksistä. Käytän värillisiä tusseja, koska ne tuovat kivasti väriä sivuille ja voin valita tussin värin aina päiväni mielialan mukaisesti. Välillä käytän lyijykynää.
Kirjan välissä on ystäviltä saatuja postikortteja, erilaisia ohjeita ja kuvia lehdistä. Ne kaikki sopivat hyvin kalenterikirjan väliin, sillä jotenkin kirja tuntuu joustavan käytössä.
Luonteeseeni sopii hyvin pursuileva kirja. Sivujen väleissä on höyheniäkin ♥ Samoin voit käyttää mitä tahansa tyhjää muistikirjaa tai päiväkirjaa.
Kätevä juttu kalenterikirjassa on, että viikkojen väliin jääminen ei harmita:
Minulle tuli joululoman aikaan yksi viikko, johon ei tullut mitään merkintöjä. Päivämäärät merkitään itse, joten sivuja ei kulu silloin, kun kalenteria ei käytetä. Tämä on järkevää ja tosi ekologistakin. Saattaahan suunnittelun intoonkin tulla joskus taukoja vaikkapa kesälomalla.
Aluksi koristelin Kalenterikirjaani voimakorttitarroilla ja voimarunoilla: Täältä löydät Vahva vapaa sydän tarra-arkin, jos tahdot tulostaa, leikellä ja liimata. (Tarrapaperille tulostamalla saat valmiita tarroja.)
Todella kauniisti värejä esiin tuovia painettuja voimakorttitarroja saatat saada tilauksien mukana Runotalosta Tähtikukalta aarrepussukassa tai Voimaruno korttipakkauksen mukana.
Aarrekarttakurssi on saanut minut inspiroitumaan kalenterikirjan käytöstä kuin aarrekarttana. Kuvat, jotka muistuttavat unelmista ja tavoitteista tai inspiroivat sopivat kivasti Kalenterikirjan sivuille tai sivujen väleihin ripoteltaviksi yllätyksiksi, jotka ilmestyvät oikealla hetkellä.
Tai sitten voisi tehdä miniunelmakartan joka kuukauden alussa. Voisi liimata kuvat yhdelle aukeamalle tulevan kuukauden tavoitteista muistuttamaan.
Lakaisutarvikkeista saat lisää inspiraatiota runopoluillesi
Joko katsoit nämä:
- Ideoita ja inspiraatiota lakaisukalenterin käyttöön >>
- 4 tapaa käyttää lakaisukalenteria: Mikä sopii sinulle? >>
- Ideoita kalenterisi käyttöön 2024 runopoluillesi >>
PS Jos sinulla on jokin oma ihana tapa käyttää kalenteriasi tai päiväkirjaa, jätä viestiä kommenttina.
Jätä kommentti