Tyhjennä mielesi Polkukalenteri vk 51

Olen näkyvissä

Polkukalenteri viikko 5

Avaan Polkukalenterissa olevaa viikon voimakorttia omien kokemuksieni kautta siten, että voisit löytää jonkin uuden ajatuksen tai ehkä jonkin yhteneväisen kokemuksen kanssani. Ehkä jotain käytäntöön vietävää, mitä voisit kokeilla omilla poluillasi. Ihaninta olisi voida jakaa jotain, mikä voisi auttaa sinua eteenpäin ja tuntemaan vahvistusta omassa elämässäsi. Samalla voit lukea Polkukalenterin viikkoaukeaman voimakorttiin liittyvän voimarunon.

Olen näkyvissä Polkukalenteri vk 5

Istun tässä ja mietin, mistä sinulle tällä kertaa kirjoittaisin. Mitä olen kokenut sellaista mistä voisi olla sinulle hyötyä tai mikä voisi kiinnostaa sinua?

Voimaruno avaa ajatuksiani. Viikolta on mielessäni laulutunnin kokemus. Muistin taas, että omaa itseä on kuorittava rohkeammin esiin ja uskallettava tulla näkyväksi omana itsenä. Se ei ole helppoa. Tahtoisin pitää ne kaikki suojamuurit ympärilläni.

Tämä ei liity vain laulamiseen vaan sopii ihan kaikkeen. Ei riitä, että järjellä ymmärtää – on aivan toinen asia toteuttaa käytännössä. Mistä voin löytää sen rentouden olla vapaasti oma itseni? Ettei tarvitsisi suorittaa. Yrittää olla jotain enemmän kuin olen ja juuri siksi epäonnistua tai tuoda esiin vain riittämättömyyteni, kun todellisuudessa olisin parhaimmillani ja riittävä omana itsenäni? Aivan hassu kuvio opittavaksi! Tätä voi oppia vain opettelemalla. Poimin pari voimakorttia runosta opastukseksi:

voimakortti Kietoudun ulos

Hidasta
ja tunne miten voit ottaa
tuon suojaavan usvatakin pois

kietoudu ulos
tule näkyviin rohkeasti omana itsenäsi
sellaisena kuin olet ilman suojakuorta
ilman pelkoa
ilman tunnetta siitä
että maailma olisi paha
ja sinun olisi suojauduttava
ja piilouduttava kaikelta pahalta

Ihan ensimmäisenä on läsnäolo. Että hengittää, tunnistaa oman kehonsa ja tiedostaa, että voi olla ihan rauhassa. Hengitys hidastuu, on tasapaino. Kaikki on hyvin tässä hetkessä. Voin tulla esiin kuorestani. Tunnen, että olen turvassa.

Mistä turvattomuuden tunne syntyy? Mitä pelkään ja miksi? En tiedä vastausta.

Onko kyse siitä, että tahtoisin olla hyvä? Tahtoisin onnistua? Tahtoisin loistaa? Tarve ja tahto on niin kova, että se vie voiton kaikesta muusta. Huomio kiinnittyy enemmän ulospäin ja ulkoisiin odotuksiin. Siihen millaisen vaikutuksen teen muihin ympärilläni kuin siihen miltä minusta itsestäni tuntuu siinä hetkessä.

Minusta ei voi tuntua hyvältä, jos tarkkailen muiden reaktioita. Voin lukea ihan väärin ihmisten eleitä ja ilmeitä, sillä omat odotukseni, asenteeni ja kokemukseni muokkaavat sitä mitä koen. Ehkä hekin pelkäävät tai kokevat olevansa turvattomia. Miten surullista – olemmeko me kaikki tässä maailmassa kuin pelokkaita lapsia, turvattomia ja yritämme miellyttää jokaista, joka puolestaan on itse yhtä arka ja pelokas?

Minne tämä ajatusten kulku johtaa?

Että voisin tulla esiin omana itsenäni parhaalla tavalla minun on keskityttävä itseeni ja siihen miltä minusta tuntuu. Nautittava täysin siitä mitä olen tekemässä. Ehkä tämä on nyt esiintymisvalmentajien oppien kanssa ristissä – pitäähän toki ympäristökin huomoida ja olla yhtä yleisölle läsnä. Ettei ole täysin poissa ja omassa keskuksessa eristäytyneenä.

Mutta voisinko riisua kaikki naamiot ja suojavarustukset? Luottaa siihen, että vastassani oleva ihminen on yhtä ihminen kuin minäkin? Että hän näkee olenko aito vai tarkkailenko hänen olemustaan epäillen ja olenko varuillani? Epäaitouden kyllä tunnistaa – siispä minun kannattaa tavoitella aitoutta. Olen oma itseni ja luotan siihen, että se toimii minulla parhaiten ja mikään muu ei voi olla oikeampaa.

voimakortti Olen arvokkaana olen arkana

Ole arvokkaana
ole arkana
sellaisena kuin olet
ilman suojakuorta

Vastaus näkyy voimakortin kuvassa ja runossa.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa käytännössä ja miten voin oppia tätä lisää? Miten voin kehittyä?

Minulla on tässä hyvä paikka harjoitteluun tätä kirjoittaessani. Yritän oppia kirjoittamaan aidosti omana itsenäni, tunnistaen, että sinä olet siinä lukijana vastaanottavainen sille mitä kirjoitan. Tunnen, että olet ihminen kuten minäkin. En aina onnistu. Välillä huomaan kirjoittavani virallisen tuntuisesti. Silloin se ei tunnu sydämessäni hyvältä. Aivan kuin en olisi oma itseni. Jos opiskelen ja luen liikaa kaikenlaisia ohjeita ja oppaita, saattaa käydä niin, että hukkaan hetkittäin itseni. On hyvä osata ja opiskella perussääntöjä, mutta siinä samalla ei saisi hukata itseään. Omaa totuutta. Sieluaan.

Tällä viikolla 5

Tarkkaile tällä viikolla itseäsi hyväksyvin silmin. Tunnista milloin olet oma itsesi ja yritä vahvistaa sitä puolta itsessäsi. Jos huomaat piilottelevasi omaa todellista olemustasi, ydintäsi – pysäytä itsesi ja mieti, miten voisit muuttaa tilannettasi?

Voitko löytää aidomman tavan olla olemassa sellaisena kuin olet? Mikä olisi sinun näköisesi tapa olla tai toimia tilanteessa? Jos tunnet, että et löydä vastauksia, voit kokeilla mietiskelyä. Anna ajatustesi tulla ja mennä. Hengitä rauhassa: vastaus voi tulla nopeasti tai vasta useamman päivän kuluttua kuin kirkkaana väläyksenä tai näkymänä mieleesi.

Valoisaa viikkoa poluillesi ♥ toivoo Sari ♥

Seuraavalla viikolla voimakortteja on kaksi: Joskus tarvitsen pysähtymistä ja Olen aivan omanlaiseni Erityinen. Silloin selviää mikä merkitys on tiettyjen viikkojen kohdalla olevilla kukkakuvioilla ♥

KALENTERIKIRJAT

lakaisen voimapuutarhani runopolkuja