Näin käytän kalenterikirjaani

Näin käytän Kalenterikirjaani

Suunnittelua, ajankäytön hallintaa ja itseni johtamista hauskalla tavalla ♥

Minulla on käytössäni Polkukalenterin lisäksi pellavakantinen Kalenterikirja. Polkukalenteria käytän kuten tavallista kalenteria eli merkitsen sinne muistettavat menot. Kalenterikirjaa käytän suunnitteluun ja itseni johtamiseen. Teen uuden viikon suunnitelman aina maantaisin heti aamulla (tahtoisin tehdä jo perjantaina, mutta en ole vielä oppinut sitä tavaksi).

Runopolkujen lakaisuopas

Runopolkujen lakaisuoppaassa on erilaisia suunnitelmapohjia, joita käytän apuna viikon tavoitteiden kartoittamiseen.

Jaan viikon tehtävät tasaisesti eri viikonpäiville. Osa tehtävistä toistuu joka viikko samanlaisina, joten niille olen keksinyt symbolikuvia, jotka merkitsevät tiettyä tehtävää. Viikon edetessä saatan lisätä tehtäviä tai siirtää tehtäviä uusiin kohtiin. Viikkoaukeaman alareunassa on hyvin tilaa kirjoittaa ideoita tai seuraavan viikon tekemisiä, joita tulee mieleeni viikon edetessä.

Työskennellessäni tietokoneella kalenterikirjan viikkoaukeama on aina vasemmalla puolella vieressäni avoinna. Siitä voin seurata mitkä ovat päiväni tärkeimmät tehtävät ja merkitä tehdyt työt sitä mukaa kun etenen. Aamuisin numeroin päivän asiat tärkeysjärjestykseen. Kiireellisimmät tietenkin ensin.

Kalenterikirja

Kalenterikirja (= Voimapuutarhani runopolkujen lakaisukirja) on itsensä johtamisen ja oman ajankäytön suunnittelun työkalu. Koska sivut ovat vapaat viivoista ja merkinnöistä, voin luoda hyvin itseni näköistä suunnitelmaa: Tykkään nuolista, ympyröinneistä, erilaisista kuvioista ja kaikenlaisista lisäyksistä. Käytän värillisiä tusseja, koska ne tuovat kivasti väriä sivuille ja voin valita tussin värin aina päiväni mielialan mukaisesti. Välillä käytän lyijykynää. Kirjan välissä on ystäviltä saatuja postikortteja, erilaisia ohjeita ja kuvia lehdistä. Ne kaikki sopivat hyvin kalenterikirjan väliin, sillä jotenkin kirja tuntuu joustavan käytössä. Minun luonteeseeni sopii hyvin pursuileva kirja. Sivujen väleissä on höyheniäkin ♥

Kätevä juttu kalenterikirjassa on, että viikkojen väliin jääminen ei harmita: minulle tuli joululoman aikaan yksi viikko, johon ei tullut mitään merkintöjä. Päivämäärät merkitään itse, joten sivuja ei kulu silloin, kun kalenteria ei käytetä. Tämä on järkevää ja tosi ekologistakin. Saattaahan suunnittelun intoonkin tulla joskus taukoja vaikkapa kesälomalla.

Tarra-arkki Vahva vapaa sydän

Aluksi koristelin Kalenterikirjaani voimakorttitarroilla ja voimarunoilla, mutta nyt se on jäänyt tekemättä. Täältä löydät Vahva vapaa sydän tarra-arkin, jos tahdot tulostaa, leikellä ja liimata. (Tarrapaperille tulostamalla saat valmiita tarroja.) Todella kauniisti värejä esiin tuovia lähes silkkimäisiä painettuja voimakorttitarroja löydät Voimakorttikaupasta >>

Aarrekarttakurssi on parhaillaan menossa kivan ryhmän kanssa ja se on saanut minut inspiroitumaan kalenterikirjan käytöstä kuin aarrekarttana. Kuvat, jotka muistuttavat unelmista ja tavoitteista tai inspiroivat sopivat kivasti Kalenterikirjan sivuille tai sivujen väleihin ripoteltaviksi yllätyksiksi, jotka ilmestyvät oikealla hetkellä. Tai sitten voisi tehdä miniunelmakartan joka kuukauden alussa. Voisi liimata kuvat yhdelle aukeamalle tulevan kuukauden tavoitteista muistuttamaan. Tämä on minulla vielä toteuttamatta, mutta varmasti sen vielä saan tavakseni.

KALENTERIKIRJAT

lakaisen voimapuutarhani runopolkuja