Tyhjennä mielesi Polkukalenteri vk 51

Taivun rohkeasti

Polkukalenteri viikko 2

Avaan Polkukalenterissa olevaa viikon voimakorttia omien kokemuksieni kautta siten, että voisit löytää jonkin uuden ajatuksen tai ehkä jonkin yhteneväisen kokemuksen kanssani. Ehkä jotain käytäntöön vietävää, mitä voisit kokeilla omilla poluillasi. Ihaninta olisi voida jakaa jotain, mikä voisi auttaa sinua eteenpäin ja tuntemaan vahvistusta omassa elämässäsi. Samalla voit lukea Polkukalenterin viikkoaukeaman voimakorttiin liittyvän voimarunon.

Taivun rohkeasti Polkukalenteri vk 2

Minun sammaleinen metsäni – voimaruno muistuttaa löytämään lapsuuden mielen, joka osaa keskustella luonnonhenkien kanssa ja soljuu luottavaisena eteenpäin nauttien luovuudestaan.

MYRSKY VEI SÄHKÖT

Alkuviikosta myrsky jätti kotimme ilman sähköä. Onneksi ei tiedä etukäteen sähkökatkon todellista kestoa. Olimme sähköttä lähes kaksi vuorokautta. Talo alkoi kylmetä, vaikka meillä on hyvä takka ja puuhella.

On jännä huomata, mitä tapahtuu, kun arkea helpottavia perusasioita tipahtelee pois. Aluksi siedin tilannetta kohtuullisesti. Toki olin stressaantunut, kun en pystynyt hoitamaan verkkokaupan asioita normaaliin tapaan. Facebookin ja instagramin päivityksiä varten ajettiin useita kilometrejä kylätietä alueelle, jossa netti toimi. Kännyköitä ladattiin autossa. Pannukahvi puuhellalla keitettynä oli tietenkin hyvää ja parisuhde sai laatuaikaa enemmän kuin juhlapyhinä: puuttui televisio ja netti. Olimme läsnä toisillemme. Se tuntui hyvältä (täytyy muistaa kertoa tästä avopuolisolleni ja järjestää jatkossa ”omia sähkökatkoja”).

TAIVUN ROHKEASTI JA OKSAT KESTÄVÄT

Ensimmäisen päivän iltana pimeyden saapuessa olin turhautunut ja äkäinen. Tuntui, että en voinut tehdä mitään järkevää. Kylmyys ei innostanut puuhasteluun.

Toisena päivänä hämmästyin muutosta, joka minussa tapahtui. Siihen sopii tuo Taivun rohkeasti. Olin hyväksynyt tilanteen. Löysin asenteen, jossa aloin toimia ja kehittää keinoja, joilla minun olisi parempi olla tilanteessani. En enää jäänyt odottamaan, että ehkä tunnin kuluttua on sähköt ja helpottaa. Päätin keskittyä nykyhetkeen ja tehdä siitä parhaan mahdollisen. Sulatin lunta kattiloissa puuhellalla, että sain sisävessan käyttöön. Vietin keskusteluhetken myrskyssä kärsineen vanhan vaahteran kanssa. Ruokin lintuja enkä murehtinut tekemättömistä nettihommista tai siitä, että joku kuumeisesti odottaa vastaustani vaan hyväksyin tilanteen. Päätin, että toimin sitten, kun taas voin.

Tuntui hyvältä Taipua rohkeasti. Tunnistaa reitti ja tietää, että oksat kestävät. Siis vertauskuvallisesti. En sentään kiipeillyt pihapiirin puiden oksille. Ne eivät varmasti nyt kestäisi, kun ovat raskaan lumitaakan alla.

Voisiko tässä olla sellainen viisaus, että oli tilanne mikä tahansa, on helpompi olla, kun ottaa vastuun itselleen ja tekee mitä tahansa tilanteen kohentamiseksi. Voi olla jokin pieni asia, jolla on suuri vaikutus siihen, miltä itsestä tuntuu.

Tällä viikolla 2

Tällä viikolla keskustelen puiden kanssa ja otan vastuun itselleni omasta tilanteestani. Teen pieniä kohennuksia siellä missä se on minulle mahdollista.

Valoisaa viikkoa poluillesi ♥ toivoo Sari ♥

Polkukalenteri 2019

Seuraavaksi viikon aukeaman voimakorttina on Nautin hetkestä ja voimaruno Nauti jokaisesta hetkestä. Saa nähdä mitä siinä kohden syntyy näkyväksi ♥

Tule mukaan ja tilaa oma Polkukalenterisi täältä >>