omana itsenäsi - Polkukalenteri vk 34

Omana itsenäsi – Polkukalenteri vk 34

voimaruno
TÄYDELLINEN

Täydellinen sellaisenaan on aina ihminen
joka on täydesti se mikä on syntyjään

sellainen ihminen on niin oma itsensä
että jokainen tietää ja tunnistaa hänet
näkee hänen todellisen arvonsa
tässä maailmassa

Ollessasi omana itsenäsi olet täydellinen
olet täydesti läsnä omassa keskuksessasi
eikä sinua mikään heilauttele

silloin olet sinä
vahvasti sinä
ja ollessasi sinä et voisi enää mitenkään
olla parempi tai huonompi kuin se mitä olet

olet silloin tasapainossa ja horjumaton
seisot tasaisella maalla
molemmat jalat vakaalla pohjalla

silloin pysyt pystypäin
vaikka myrsky riepottelisi
ja tiedät mikä on todellinen arvosi
tässä maailmassa

Kulje eteenpäin
ole yhä enemmän se mikä olet

Pohdi mikä on sinussa parasta
mikä sinussa tahtoo
tulla vahvimmin näkyväksi
tähän maailmaan

mikä on sellaista
minkä sinä hallitset ja osaat hyvin
missä olet erityisen lahjakas

Kaikilla on jokin lahja
usein useampiakin
joita voi tuoda maailmaan
toisten iloksi ja hyödyksi

ehkä lahjasi on sellainen
joka auttaa muita ihmisiä
löytämään omat lahjansa
olemaan vahvemmin ja rohkeammin
sitä mitä he ovat
että he taas vuorostaan
voisivat auttaa muita
eteenpäin omilla poluillaan

Olemme täällä kanssakulkijoina
tukijoina toinen toisellemme

emme ole heittämässä
kapuloita toisen rattaisiin
emme purkamassa
ystävyyksiä ja sitoumuksia

olemme lujittamassa
ystävyyttä ja rakkautta
rakentamassa verkkoa
joka ulottuu kaikkialle

Luoden yhä parempaa maailmaa
sen kautta
että jokainen toteuttaa
oman sisimpänsä timantin
hioo sen näkyväksi
kaikille ympärilleen

Niin että loisto voi tarttua
levitä ja läpäistä kaiken kauniin
mitä maailmassa on
saaden sen hohtamaan
jokaisen sydämessä ja sisimmässä
kuin kultaisen tai hopeisen
ihmeellisen sateenkaarimaisen valon
joka on sydämen rakkauden ja luovuuden kaunis valo
se valo
joka luo uutta elämää maapallollemme
kaunista tulevaisuutta

Miten sinä rohkaistuit tekemään ainutlaatuista voimapuutarhablogiasi? Näin kysyi minulta sähköpostiviestissään Mirja tällä viikolla. Ajattelin heti, että onpa todella hyvä kysymys. Tuntui, että tähän ei ole lyhyttä vastausta. Päätin, että kirjoitan vastauksen tänne blogiin. Polkukalenterin viikon voimakortti ja voimaruno sopivat hyvin aiheeseen.

Ehkä jos vasta harkitset blogin aloittamista tai jonkin muun askeleen ottamista, voisi olla rohkaisevaa nähdä mitä polkuni on tuonut tullessaan. Miten paljon pieniä askeleita olen ottanut vuosien myötä. Voi luottaa siihen, että kun tarpeeksi kauan jotain tekee, alkaa lopulta syntyä näkyvää. Ainakin matkalla oppii ja kehittyy – se on ihan varmaa.


keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Talon purkua

Jokainen päivä on minulle uusi alku.
Avaan lehden ja kirjoitan sen täyteen
kauniita sanoja ja iloisia ajatuksia.
© Runotalo

Vihdoinkin ovet ja ikkunat ovat matkanneet kotisuulin suojiin. Seuraavaksi on kattolautojen ja lattialankkujen vuoro. Talo näyttää nyt hieman surulliselta ilman ikkunoitaan. Vielä muutama viikko ja talo on kokonaan kadonnut tästä kuvan maisemasta, jossa se on sijainnut vuodesta 1910. Muutaman vuoden ajan talo on vain kasa hirsiä pellolla. Minulla on aikaa odottaa, että löydän talolle arvoisensa paikan. Ehkä jo ensi kesänä – kukapa tietää?


Sain vahvistusta blogin aloittamiseen opiskellessani yrittäjän ammattitutkinnon Tiimiakatemian Tulisieluissa. Kouluttajat suosittelivat yrittäjille blogin kirjoittamista. Minulla oli vanha siirrettävä pohjalaistalo hankittuna yritystoimintaani varten ja talon purkaminen oli tulossa. Tuntui järkevältä, että aloittaisin blogin kertomalla talon purkamisen tarinan. Heinäkuussa 2009 aloitin. Tein videoitakin purkamisesta.

Alussa liikeideani oli hyvin hatara. Minulla oli pakkomielle vanhaan pohjalaistaloon, jonka hullunrohkeasti toteutin. Olin katsellut kyseistä taloa Jalasjärven Koskuella jo pari vuotta aiemmin. Keväällä 2003 hinta oli laskenut. Purettava talo maksoi 3000€. Tuo oli minulle tosi iso raha, mutta sain maksaa osissa. Elämässäni tapahtui isoja muutoksia pian talon hankinnan jälkeen eikä kaikki mennyt kuten alunperin oli tarkoitus. Vuoteen 2009 asti talo sai odottaa alkuperäisellä paikallaan, että saisin purkamisen järjestymään.

Keväällä 2009 tein kaikenlaiset mahdolliset unelmien vahvistamisen harjoitukset. Kirjoitin päiväkirjaa, jossa kuvittelin miten talon purkaminen oli alkanut hyvin ja kaikki sujui ihmeellisesti selkiytyen. Sain rohkeuden ja voimaa kannustaa myös avopuolisoni mukaan etsimään vaihtoehtoja. Yritimme löytää ammattilaisia, jotka voisivat auttaa talon purkamisessa. Muutamat paikalla käyneet kauhistelivat työn määrää ja vaikeutta. Käynneistä oli kuitenkin hyötyä, sillä oivalsimme, että voisimme ehkä itse ainakin aloittaa purkamisen. Onneksi talon myyjällä, joka asui edelleen pihapiirissä, oli hyvää ammattitaitoa ja osaamista vanhan talon purkamisesta, joten hän pystyi opastamaan meitä. Lisäksi netistä löytyi ohjeita vanhojen hirsirakennusten purkamisesta ja pystytyksestä.

Heinäkuussa 2009  aloitimme kesälomallamme purkamisen – molemmille aivan uusi kokemus. Samaan aikaan aloitin blogin kirjoittamisen. Minulla oli paljon runoja muistivihoissa, joten yhdistin runoja purkukuviin. Purkaminen oli raskasta, joten pidimme lepopäiviä. Usein tullessamme päivän jälkeen kotiin vain makasimme lattialla huokaillen kipeytyneitä lihaksia. Tuntui kuin hakatulta!

Lepopäivinäkin tarvittiin blogiin julkaistavaa, joten aloin julkaista kukkakuvia ja runojani. Blogikirjoitusten julkaiseminen oli aluksi pelottavaa. Muistan miten innoissani olin, kun blogillani oli 6 lukijaa. Se tuntui hienolta.


perjantai 31. heinäkuuta 2009

Eteisen purkua

Juhlin omaa arkeani,
omia pikkuisia edistysaskeleitani.
Teen niitä joka päivä.
© Runotalo

Eilen urakoitiin eteinen avokuistiksi. Hiki tuli jälleen. Nyt on talon pihassa iso kasa auringon haalistamaa vanhaa punamultamaalattua lautaa ja ripaa, joista on poistettava ruosteiset naulat. Aion tehdä myöhemmin jotain kivaa laudoista, joten niitä ei heitetä pois.

Mitä enemmän pyrit olemaan oma itsesi ja tekemään itsesi oloisia asioita, sitä vahvemmin kuljet oman elämäntehtäväsi polkua. Kun lähtee polulle, polku alkaa johdattaa eteenpäin askel kerrallaan.

Nyt ajattelen, että voisin jatkaa ensi kerralla polkukalenterissa tästä samasta aiheesta. Kertoa mitä seuraavaksi tapahtui ja miten polkuni eteni talon, blogin ja yrittämisen kanssa.

Kirjoitan joka perjantai Polkukalenterin viikkovoimakortin inspiroiman kirjoituksen, jossa on kannustusta polullesi tulevaan viikkoon. Jos käytössäsi on Polkukalenteri, kuljemme kuin rinnakkaisia polkuja kalenterin viikkosivuilla voimakorttien matkassa. Jos käytät Kalenterikirjaa, sekin sopii hyvin näihin mietteisiin. Kuulumisiin taas viikon kuluttua ♥

PS Syksyllä on tulossa uusi Polkukalenteri vuodelle 2019. Kerron lisää, kun yksityiskohdat ja aikataulu tarkentuvat.

tilaa ilmainen voimakirje

Kiva, että poikkesit ♥ Tuleeko sinulle jo ilmainen Voimakirje?

Aloita oma runopolkusi tilaamalla ilmainen voimakirje sähköpostiisi. Saat joka perjantai-ilta viikon voimarunon ja voimakortit. Näiden voimaa antavien viestien kautta, voit lakaista viikko kerrallaan omia runopolkujasi ja kirjoittaa omia voimarunojasi todeksi. Tahdon sinun vielä tietävän, että voimarunot ovat kanavoituja viestejä, joiden tarkoitus on vahvistaa luottamustasi sisimpäsi opastukseen.

Runopolkujen lakaisuterveisin Sari / yksi maailman miljoonista erilaisista Tähtikukista

* kirjoita alapuolelle

Katso edelliset voimakirjeet

 
 

Jaa somessa / sähköpostitse:

(Kirjoittaja: )

Rakastan luontoa ja sen luomaa rauhan tunnetta. Kuvaan voimapuutarhaa huhtikuusta lokakuuhun ja luon kuvista voimakortteja. Voimarunoja olen kanavoinut vuodesta -88 lähtien ja nykyään syntyy yksi voimaruno viikossa, jonka julkaisen torstai-iltaisin Voimarunokirjeessä ja blogissa. Voimapuutarhan runopolkujen lakaiseminen on vertauskuva. Unelmani on, että jokainen saisi elää onnellista elämää, josta voi nauttia joka hetki. Uskon, että omia runopolkuja sinnikkäästi lakaisemalla voi tunnistaa omat todelliset toiveet ja vahvuudet. Kerätä aarteita, löytää merkkejä ja opastuksia, jotka johdattavat niille runopoluille mistä löytyy oman erilaisuuden arvostaminen ja rohkeus olla yhä enemmän oma itsensä. Näitä viestejä voimarunot välittävät ja olen varma, että maailmassa on yhä enemmän tilaa hyvyydelle, kauneudelle ja onnellisille ihmisille.

Jätä kommentti