Voimarunopolku voimapuutarhassa

Selkeyttä lakaisupoluille

 

Kaikki me olemme
kehällä kiertolaisena

kuu

maa

aurinko

tähdetkin

Selkeys on

  • polkujen lakaisujen merkityksien ymmärrystä ja pääpoluilla pysymistä
  • turhien rönsyjen ja rikkaruohojen poistamista (paitsi ne villit kasvit, joita rakastat)
  • lakaisujen suunnittelemista etukäteen ennen poluille kiiruhtamista

Silti lakaisujen suunnittelu ei saa rajoittaa elämäniloasi eikä luovuuttasi. Tärkeintä on hetkessä eläminen ja lakaisuista nauttiminen.

Lakaisujen suunnittelu tuo selkeyttä. Se auttaa näkemään koko voimapuutarhasi tilanteen ja kaikki kulkemasi polut. Näet paremmin edessäsi olevat uudet polut ja niiden tarkoituksen itsellesi.

kolmas lakaisu

Tässä kohden olet päättänyt 5 pääpolkuasi ja jakanut polun pätkiä 12 kuukaudelle. Seuraavaksi mietit tarkemmin kuukausi – ja viikkopolkujesi lakaisuja.

kuukausi – ja viikkolakaisut

Otsikoi vihkoosi ensin kuukausi ja sen alle kuukauden 3 tärkeintä lakaisua. Nämä 3 lakaisua valitsit edellisessä osiossa suunnitellessasi 12 kuukausipolkua. Tarkastele aiempia suunnitelmiasi ja tarkkaile, että et lähde liian kauas pääpoluiltasi.

Otsikoi vihkoosi seuraavaksi jokaisen kuukauden viikkopolut viikkonumeroilla ja jaa jokaisen kuukauden 3 tärkeintä lakaisua viikoille pieninä osina. Tulet jatkossa suunnittelemaan kuukausien ja viikkojen lakaisuja vielä tarkemmin ennen jaksojen alkua, mutta etukäteen pystyt paremmin hahmottamaan koko voimapuutarhasi polkuineen ja tarvitsemasi ajan sekä sopivimmat ajankohdat eri lakaisuille.

Pidä mielessä

  • koko voimapuutarhasi / isompi kokonaisuus
  • lakaisutavoitteiden selkeys / mitattavuus
  • väljyyttä lakaisunopeuden vaatimuksiisi / tilaa yllätyksille poluilla

pikkulakaisut ja muistettavat asiat

Lisää kuukausipolkujen suunnitelmiisi erillinen lista yksittäisille pienille hoidettaville lakaisuille. (Katso toistuvat lakaisut – ohje erikseen alempaa.) Jos viikon aikana jokin polku tai lakaisu jää tekemättä, se siirtyy hyvällä mielellä seuraavaan viikkoon ja on siellä yhtenä tärkeimmistä, joten ei hätää.

Mieleesi pulpahtavia uusia lakaisuideoita varten voit pitää erillistä vihkoa, lisätä suunnitteluvihkoosi niille tilan esim. keskiaukeamalle tai kerätä ideoita lakaisukalenteriisi. Voit lisätä uusia lakaisuideoita myöhemmin suunnitelmiisi, jos ne sopivat päätavoitteisiisi.

toistuvat lakaisut

Kuukausi – ja viikkopoluissa on toistuvia lakaisuja. Tee kouluajoista tuttu lukujärjestys joko vihkoosi tai erilliselle paperille. Näin vältyt kirjoittamasta samoja toistuvia asioita lakaisusuunnitelmiisi joka viikko uudelleen.

Toistuvat lakaisut vievät aikaasi, joten ne on huomioitava. Tehdessäsi lukujärjestystä ( = lakaisujärjestys) mieti missä kohden on järkevintä lakaista mikäkin polku. Muista jättää väljyyttä lakaisuaikoihin. Tee viikoittainen lakaisujärjestys lyijykynällä, että voit helposti muuttaa myöhemmin lakaisujen paikkoja tarvittaessa.

Tämä oli kolmas lakaisu. Neljäs ja viimeisin lakaisu on tulossa noin viikon kuluttua. Pysy sopivasti rentona lakaisupoluillasi ja suunnittelussa. Lakaisujen suunnittelun on tarkoitus tuoda selkeyttämisen kautta runsaasti onnistumisen iloa, sekä myös valoisaa vapautta ja keveyttä poluillesi!

Sari

Voit kirjoittaa minulle (sari@runotalo.fi) omasta tilanteestasi ja ajatuksistasi. Usein toiselle kirjoittaminen avaa ajatuksia ja siinä syntyvät parhaat ideat oman polun selkeyttämiseen.

Voimarunopolkujen lakaisukalenteri

Runotalon voimarunopolkujen lakaisukalenterissa lakaiset oman voimapuutarhasi hiekkapolkuja, poimit kasvien opastuksia ja löydät sisimpäsi aarteita kuin kirkkaita tähtiä, jotka johdattavat vuoden 2021 poluillasi viikko viikolta lähemmäksi todellista itseäsi.

Lakaisukalenteri >>