Selkeyttä lakaisupoluille

MINIKURSSI OSA 3

 

Kaikki me olemme
kehällä kiertolaisena

kuu

maa

aurinko

tähdetkin

Olethan jo tehnyt toisen lakaisun? Se on tärkeää tehdä ensin. Löydät sen täältä.

kolmas lakaisu

Olet nyt päättänyt 5 pääpolkuasi ja jakanut polun pätkiä 12 kuukaudelle. Seuraavaksi mietit tarkemmin kuukausi – ja viikkopolkujesi lakaisuja.

kuukausi – ja viikkolakaisut

Otsikoi päiväkirjaasi kuukausi ja sen alle kuukauden 3 tärkeintä lakaisua (tai kuukauden kohdalle lakaisukalenteriisi). Nämä 3 lakaisua valitsit edellisessä osiossa suunnitellessasi 12 kuukausipolkua. Tutki aiempia suunnitelmiasi ja tarkkaile, että et lähde liian kauas pääpoluiltasi.

Otsikoi päiväkirjaasi (tai siirrä kalenteriisi) seuraavaksi jokaisen kuukauden viikkopolut viikkonumeroilla ja jaa jokaisen kuukauden 3 tärkeintä lakaisua viikoille pieninä osina. Suunnittelet jatkossa kuukausien ja viikkojen lakaisuja vielä tarkemmin ennen jaksojen alkua, mutta etukäteen pystyt paremmin hahmottamaan koko voimapuutarhasi polkuineen ja tarvitsemasi ajan sekä sopivimmat ajankohdat eri lakaisuille.

Pidä mielessä

  • koko voimapuutarhasi / isompi kokonaisuus
  • lakaisutavoitteiden selkeys / mitattavuus
  • väljyyttä lakaisunopeuden vaatimuksiisi / tilaa yllätyksille poluilla

pikkulakaisut ja muistettavat asiat

Lisää kuukausipolkujen suunnitelmiisi erillinen lista yksittäisille pienille hoidettaville lakaisuille. (Katso toistuvat lakaisut – ohje erikseen alempaa.) Jos viikon aikana jokin polku tai lakaisu jää tekemättä, se siirtyy hyvällä mielellä seuraavaan viikkoon ja on siellä yhtenä tärkeimmistä, joten ei hätää.

Mieleesi pulpahtavia uusia lakaisuideoita varten voit pitää erillistä lakaisuvihkoa tai päiväkirjaa, lisätä niille tilan esim. keskiaukeamalle tai kerätä ideoita lakaisukalenteriisi. Voit lisätä uusia lakaisuideoita myöhemmin suunnitelmiisi, jos ne sopivat päätavoitteisiisi.

toistuvat lakaisut

Kuukausi – ja viikkopoluissa on toistuvia lakaisuja. Tee kouluajoista tuttu lukujärjestys joko päiväkirjaasi tai lakaisukalenterin alkusivuille. Näin vältyt kirjoittamasta samoja toistuvia asioita lakaisusuunnitelmiisi joka viikko uudelleen.

Toistuvat lakaisut vievät aikaasi, joten ne on huomioitava. Tehdessäsi lukujärjestystä ( = lakaisujärjestys) mieti missä kohden on järkevintä lakaista mikäkin polku. Muista jättää väljyyttä lakaisuaikoihin. Tee viikoittainen lakaisujärjestys lyijykynällä, että voit helposti muuttaa myöhemmin lakaisujen paikkoja tarvittaessa.

Tämä oli kolmas lakaisu. Pysy sopivasti rentona lakaisupoluillasi ja suunnittelussa. Lakaisujen suunnittelun on tarkoitus tuoda selkeyttämisen kautta runsaasti onnistumisen iloa, sekä myös valoisaa vapautta ja keveyttä poluillesi!

Sari