Selkeyttä lakaisupoluille

MINIKURSSI OSA 4

Kirkas valo loistaa ylläni
sehän on aurinko

ei se olekaan

se olen minä itse
olen alkanut hymyillä

neljäs lakaisu

Nyt on jäljellä vielä päivälakaisut ja polun aarteiden hyödyntäminen.

päivälakaisut

Suunnittele päivälakaisut aina edellisenä iltana tai ensimmäiseksi aamulla. Käytä lakaisukalenteriasi tai otsikoi päiväkirjaasi/lakaisuvihkoosi päivämäärä ja sen alle päivän 3 tärkeintä lakaisuasi. Poimi päivän tavoitteet aiemmin suunnittelemistasi viikkolakaisuista, jotka teit kuukausilakaisujen pohjalta. Numeroi lakaisutavoitteet tärkeysjärjestykseen, jonka mukaisesti lähdet lakaisemaan.

Jos tahdot, voit suunnitella paljonko aikaa käytät kuhunkin lakaisuun ja seurata miten aikaa kuluu todellisuudessa. Runotalossa lakaistessa käytän välillä ajastinta ja toisinaan lakaisen vapaasti. Kummassakin tavassa on hyvät ja huonot puolensa.

Päivän 3 lakaisua ovat yleensä isompia ja eteenpäin vieviä lakaisuja. Kirjoita suunnitelmaasi lisäksi pienempiä muistettavia lakaisuja. Päivän edetessä ruksaa tai ympyröi tehdyt lakaisut. Näin saat onnistumisen iloa ja innostat itseäsi lakaisemaan lisää. Opi tunnistamaan, mikä on sopiva määrä lakaistavaa. Ei liian vähän, mutta ei liikaa. Muista, että sinun on ehdittävä nauttia polun maisemista ja lakaisemisesta. Aarteet eivät saa jäädä löytymättä kiireen vuoksi.

Jos jokin lakaisu jää tekemättä, piirrä siihen nuoli ja siirrä se uuteen ajankohtaan. Voit jakaa lakaisun pienempiin osiin, jolloin onnistut helpommin.

polun aarteista

Kirjoittaessasi lakaisuja ja toteuttaessasi niitä löydät uusia ideoita. Kerää kaikki ideat muistiin. Ne ovat polkusi todellisia aarteita. Kuin siemeniä tai ituja, joista voi kasvaa jotain erityistä. Kerää ideat erilliseen lakaisuvihkoon tai lisää erottuvalla värillä lakaisukalenteriisi, että löydät ne helposti myöhemmin. Ideoilla on hyvä olla aikaa kasvaa rauhassa. Aarteet hioutuvat ajan kuluessa selkeämmiksi.

Nyt kerron miten kierrätän ideoitani ja annan niiden kehittyä:

Lakaisukalenterini on täynnä pieniä lakaistavia ja muistettavia, joten minulla on erikseen lakaisuvihko. Runopolkujen lakaisuvihkoni riittää kerralla noin 2-3 kuukaudeksi. Kirjaan ideat suoraan lakaisusuunnitelmien väleihin aina kun niitä syntyy. Kun aloitan uuden lakaisuvihon, alan käydä vanhaa läpi sivu kerrallaan. Vain 1 sivu päivässä. Poimin kaikki kehittämiskelpoiset ideat ja lisään ne uuteen suunnitteluvihkooni. Huomaan osan ideoista muuttuneen, osan unohtuneen ja joidenkin toteutuneen. Jotkut ideoista tuntuvat turhilta ja niitä en enää tallenna uudelleen.

Ideoitasi, aarteita, lakaisuja ja polkujasi tutkiessa opit paljon itsestäsi. Huomaat toistuvia polkuja ja lakaisuja. Näet miten jokin idea on alkanut itää siemenestä ja on kehittymässä hyvää vauhtia.

nauti polkujesi lakaisuista

Sinulla on kaikki aika ja rauha tässä maailmassa tehdä ja toteuttaa asioita, jotka ovat sinulle merkityksellisiä. Antaudu täysillä siihen mitä olet lakaisemassa.

Toivon sydämestäni, että olet saanut tästä kurssipolusta hyödyllisiä oivalluksia. Jatketaan lakaisuja. Keveyttä ja hyviä onnistumisten hetkiä sekä runsaasti aarteita kaikille poluillesi ♥

Sari

Olisi ihanaa saada palautetta, miten tämä kurssi on auttanut sinua. Voit kysyä tarkentavia kysymyksiä sekä kertoa minulle kuulumisia muutenkin: sari@runotalo.fi