Selkeyttä lakaisupoluille

MINIKURSSI OSA 2

 

Taikalintu tietää valon taas saapuvan
se on päättänyt herättää auringon loistamaan
ja avaa kiltisti ikkunat jälleen

näin maailman ihmisillä on hyvä olla
kaikki saavat auringon energiaa ja voimaa

toinen lakaisu

 

On aika viettää hetki voimapuutarhassasi päiväkirjasi/lakaisukalenterisi kanssa. Mieti polkujasi vuosi eteenpäin. Näe edessäsi 5 pääpolkua, jotka valitset tärkeimmiksi itsellesi. Pidä mielessä seuraavat asiat:

 • koko kuva / isompi koko voimapuutarhasi kokonaisuus
 • omat arvosi / mikä on sinulle tärkeintä
 • vuoteen mahtuu rajallinen määrä polkuja ja lakaistavaa
 • elämässäsi = voimapuutarhassasi on useita osa-alueita = polkuja: aikasi ja energiasi jakautuvat niiden kesken / ole realistinen
 • jos jokin alue on erityisen iso, voit tehdä sille omat 5 pääpolun tavoitetta, mutta ole tarkkana ajankäytön ja energiasi suhteen (ne jakautuvat kaikille alueille)
  • esim. jos olet yrittäjä, tee erikseen pääpolut yritykselle ja henkilökohtaiselle elämällesi

SELKEÄT MITATTAVAT TAVOITTEET

Pääpolun tavoitteiden on oltava mitattavia, että voit helposti todeta oletko päässyt tavoitteisiin. Laihdun 5 kiloa tai kirjoitan yhden sivun päivässä ovat hyviä selkeitä mitattavia tavoitteita.

POLUN PÄTKÄT

Jaa jokainen pääpolku pieniin polun pätkiin. Lakaistessasi polkuasi pienissä osissa, pystyt nauttimaan matkastasi ja löydät sisimpäsi aarteita. Ne eivät sujahda kiireessä ohi silmiesi.

Mieti tarvitsetko uusia lakaisuvälineitä tai onko sinun opittava uusia taitoja. Lisää nekin lakaisusuunnitelmaasi.

Lakaisut saavat olla joustavia. Palaat niihin vähintään 4 kertaa vuodessa ja tarkistat suuntaasi. Voit muuttaa niitä tarpeesi mukaan.

12 kuukausipolkua

Jaa seuraavaksi pääpolut ja niiden kautta löytämäsi polun pätkät 12 kuukaudelle. Tee ruudukko tai lista: Tammikuusta joulukuuhun on tutuin tapa, mutta voit hyvin aloittaa siitä missä olet nyt. (Voit merkitä polkuja/lakaisuja myös lakaisukalenteriisi tai päiväkirjaasi).

 • valitse jokaiselle kuukaudelle 3 tärkeintä lakaisutehtävää / polun pätkää
 • missä järjestyksessä on järkevin edetä?
 • mitkä lakaisuista ja poluista ovat tärkeimpiä?
 • tavoite, jonka voit todella saavuttaa on parempi kuin liian iso, jolloin saatat luovuttaa etenemättä lainkaan: Lakaise pienissä osissa ja jätä mieluummin väljyyttä, että voit nauttia lakaisuista ja ihailla polkusi kauneutta sekä voimapuutarhasi edistymistä

Tarkista joka kuukausi lakaisujesi tilanne. Pysy oikeilta tuntuvilla poluilla. Niitä kannattaa lakaista sinnikkäästi ja ahkerasti.

aarteet talteen

Poimi talteen kaikki oivalluksesi, sillä ne ovat opastavia aarteitasi. Polkujesi lakaiseminen tuo aarteita esiin. Siinä missä olet tänään, saattaa olla kuukauden kuluttua jalkojesi juuressa jotain suurenmoista. Ehkä jokin taito tai lahja, joka on jäänyt huomaamatta. Talleta kaikki aarrelöydöt ja pienetkin idut sekä siemenet päiväkirjaasi tai lakaisukalenteriisi.

Tämä oli toinen lakaisu.  Ja näistähän todella kaikki lakaiseminen vasta alkaakin. Iloa ja valoa poluillesi!

Sari

 

Myös tästä vanhasta lakaisuoppaasta voi olla sinulle iloa ja hyötyä: