Mahdollisuudet luoda hyvä elämä Polkukalenteri vk 50

Mahdollisuudet luoda hyvä elämä

Polkukalenteri viikko 50

Avaan Polkukalenterissa olevaa viikon voimakorttia omien kokemuksieni kautta siten, että voisit löytää jonkin uuden ajatuksen tai ehkä jonkin yhteneväisen kokemuksen kanssani. Ehkä jotain käytäntöön vietävää, mitä voisit kokeilla omilla poluillasi. Ihaninta olisi voida jakaa jotain, mikä voisi auttaa sinua eteenpäin ja tuntemaan vahvistusta omassa elämässäsi. Samalla voit lukea Polkukalenterin viikkoaukeaman voimakorttiin liittyvän voimarunon.

voimakortti Mahtava aarre

AARRE ERÄMAASSA

Tässä se on

hihkaisi pieni oravanpoikanen
ja juoksi iloissaan laskemaan
kaikkia löytämiään käpyjä

niitä oli miljoonia
ainakin pienen oravan silmissä
kaikki kävyt suorastaan vilistivät
hänen nähdessään mitä äiti oli tuonut tullessaan

Mahtava aarre
hihkaisivat kaikki poikaset yhdestä suusta

Voi miten se päivä oli iloinen
niin paljon käpyjä koko tulevaksi vuodeksi
ja vielä kauas eteenpäin
kaikki olivat iloisia monta päivää

Käpyjä syötiin ahkerasti
niitä riitti vielä vuosi toisensa jälkeen
pienet oravat kasvoivat isoiksi oraviksi
ja tuli kyllästyminen käpyihin

Mitä muuta maailmalla olisi tarjota
miettivät oravat ja suuntasivat maailmaan

Matka maailmaan oli kivinen
ja tiellä oli paljon esteitä

osa oravanpoikasista
ei selvinnyt siitä matkasta

osa palasi takaisin kotiin
maailmaan pettyneenä
sen aarteisin

osa oravista vilisti
tyytyväisinä maailman humussa

Mistä johtui oravanpoikasten erilaisuus
mistä erilainen kohtalo?

Kukin poikanen oli luonut
oman tilanteensa sydämestään käsin

mitä he uskoivat
mitä he päättivät
mitä he tahtoivat sydämessään todella

Tämä kuluva viikko on ollut kiireinen. Olen pakannut Polkukalentereita ja vuosi sitten aloittamani lauluharrastus on kuin huomamattani laajentunut. Näin joulun lähestyessä tuntuu olevan paljon harjoituksia ja esiintymisiä. Miten kaikkeen riittää aika ja voimat? Miten onnistun tehtävissäni?

Oravat keräävät ahkerasti käpyjä, kun hetki on oikea ja sopiva. Samalla tavalla tahtoisin elää minäkin. Kun asiat sujuvat ja ne tuntuvat hyviltä, on mukava edetä polulla ja silloin kerrytän sydämeeni voimavaraa siitä mitä teen. Silti ihania asioita voi olla liikaa kerralla, kun vuorokaudessa on vain ne 24 tuntia ja joskus on levättävä, kerrytettävä voimia seuraaviin tehtäviin. Elämässä on monta osa-aluetta ja niiden kaikkien kesken olisi hyvä olla tasapaino. Toisaalta jokainen on erilainen. On tunnettava itsensä. Mikä on sinulle tärkeää ja sopivaa? Minun on saatava riittävästi omaa rauhaisaa aikaa, että voisin hyvin.

Joskus on vaikea uskoa, että jokainen luo oman tilanteensa omasta sydämestä käsin. Olen huomannut, että voin kuitenkin aina valita miten tätä maailmaa katson. Se mihin kiinnitän huomioni alkaa lisääntyä. Tätä on helppo testata käytännössä omassa elämässä.

voimakortti He tunsivat sydämessään

Se tuli heille todeksi ja elämässä kohti
mitä he tunsivat sydämessään
että maailma olisi heidän

Kaikilla oli sama lähtökohta
toki muutamat olivat toisia heiveröisempiä
toisella jalka vipotti aina väärään suuntaan
mutta silti heillä kaikilla
oli samat mahdollisuudet menestyä
ja luoda hyvä elämä
Tuli hiljaisuus erämaan metsän ylle

pesässä oli hiljaista

Iso orava oli puhunut

Minua naurattaa, tuo, että jalka vipotti aina väärään suuntaan. Tunnen olevani tuollainen – erilainen. Varsinkin ryhmässä. Ajattelen ja näen asiat usein toisin kuin muut. On mennyt aikaa, että olen oppinut hyväksymään erilaisen ajattelutapani. Ajan myötä siitä on tullut voimavarani. Olen iloinen, että olen omanlaiseni. Voin luoda jotain ainutlaatuista.

Mitä enemmän olet rohkeasti oma itsesi, sitä uniikimpaa on se mitä kauttasi maailmaan syntyy. Minä tahtoisin oppia olemaan vielä rohkeammin oma itseni. Tätä opetellessa voin opetella sallimaan muiden erilaisuuden. On hyvä ja hienoa asia, että olemme erilaisia.

voimakortti Siinä oli viisaus puhtaimmillaan

Hei – eihän tarina tähän voi loppua?

Kyllä voi
sanoi kaikkein pienin ja heikoin oravanpoikanen
joka oli juuri eilen syntynyt tähän maailmaan

Siinä oli viisaus puhtaimmillaan
jokainen sana putosi kuin kultainen käpy
suoraan oravaperheen ja koko yhteisön sydämiin

Tässä on kaikki
Ihan tässä

Usein meistä heikoimmat ovat lopulta vahvimpia. Mikä lopulta on heikkoutta ja mikä vahvuutta? Kuka meistä on olemaan oikeassa tai väärässä missään asiassa, kun maailmaa voi katsoa niin monista erilaisista kulmista ja kokemuspohjista?

Tällä viikolla 50

Tällä viikolla kiinnitän erityistä huomiota omaan jaksamiseeni valitessani tehtäviäni. Pyrin tietoisesti säilyttämään tasapainon, että voisin hyvin.

Muistan, että voin valita asenteeni. Testaan tätä käytännössä. Huomioin miten hyvät asiat alkavat lisääntyä löytäessäni niitä yhä enemmän. Laitan asiat sellaisiin mittasuhteisiin, että näen käpykorini olevan kukkuroillaan.

Valoisaa viikkoa poluillesi ♥ toivoo Sari ♥

Polkukalenteri 2019

Vuoden 2019 Polkukalenteri alkaa jo viikosta 51, joten viikon kuluttua päästään aloittamaan uutta Polkukalenteria! Viikkoaukeaman voimakorttina on Tyhjennän mieleni ja viikon voimaruno on Tyhjennä mielesi. Siitäpä on hyvä aloittaa kaiken jouluisen kiireen keskellä.

Lähde mukaan ja tilaa oma Polkukalenterisi täältä >>