Saan olla rauhassa - Polkukalenteri vko 30

voimaruno
LUONNON RAKKAUS

Luonnossa on tänään hiljaista
on pehmeää
on valoisaa

Tuuli on nukkumassa tänään

siksi että hämähäkit saisivat rauhassa
punoa verkkojaan
linnut saisivat lentää vapaina
siintävällä kaukaisella järven selällään

Siksi että linnun pienet vasta kuoriutuneet poikaset
saisivat olla rauhassa pesässään
ilman että risukaan putoaa heidän altaan

Siksi että sinulla olisi rauhaisa hetki
olla ja tuntea mitä on luonnon rakkaus

Sen kosketus
joka on hellä poskellasi
sen nukalla
tuulen lopulta alkaessa herätä
puhaltaa
silitellä ja kutittaa poskeasi
sen nukkaa
joka on kuin aavikon hiekan
pehmeimmät hiekanjyväset
jotka tuntevat aisteillaan
ojentavat antennejaan
kulkeakseen yhdessä
auringon ja tuulen kanssa
tullakseen siksi
mitä kutsumme maailmaksi
todellisuudeksi
jossa elämme

Sen pienimmästä osasesta
löydät suurimmat viisaudet
suurimmat totuudet
jotka voit ottaa
poimia sydämeesi
ja painaa sinne lähtemättömästi

Niin että ne kantavat muistoa
joka koskettaa ja muistuttaa sinua silloin
kun tarvitset todellista voimaasi
luontoa
joka elää sinussa
jokaisessa solussasi joka hetki
antaen sinulle sen
minkä vain luonto voi antaa
todellisen itsesi
jokaisella solullasi
sen totuuden
joka on

Sinä

 

Saan olla rauhassa – Polkukalenteri vko 31

Tähän voimakorttiin liittyvä kaunis voimaruno Luonnon rakkaus tuntuu sopivan hyvin näihin helteisiin kesäpäiviin. On sekä ihanaa että rasittavaa samaan aikaan tämä kuumuus. Kirjoitan voimakirjettä ja blogikirjoituksia täällä yläkerrassa työpisteellä, jonne kaikki kuumuus tuntuu kasaantuvan: Ovi on auki parvekkeelle, mutta ilma ei liikahdakaan – kaikki on hiljaa ja paikallaan kuin odottaen – kenties sadepisaroita, jotka vilvoittaisivat.

Voisin kirjoittaa rauhasta monta riviä, mutta ajatukseni ovat päätyneet tuohon samaan olotilaan, joka on ulkona. Olen hidastunut. Lämpö saa hidastamaan ja rauhoittumaan.

Tällä viikolla selailin kahden vuoden aikana kirjoittamiani ja piirtämiäni mindmappeja (mielleyhtymäkarttoja). Jossain kohden olin tehnyt itsetuntemuksen harjoituksen, jossa olin päätynyt lopputulokseen, että minulle on erityisen tärkeää oma rauha ja hiljaiset hetket. Ilman niitä en voi olla paras oma itseni. On ihan ok järjestää elämäänsä oman näköisekseen. Rauha on tullut minulle tärkeäksi jo lapsena ja nuorena ihmisenä: Isäni oli alkoholisoitunut ja perheessämme vietettiin usein unettomia, rauhattomia öitä. Yhä vieläkin osaan arvostaa rauhaa: sitä, että saan illalla painaa pääni tyynyn ja tiedän, että voin nukkua yöni turvassa ja rauhassa. Se on on iso asia: Saan olla rauhassa.

Tarvitaanko erilaisia kokemuksia, että oppisi arvostamaan asioita elämässä? Voisinko osata arvostaa kaikkea sitä mitä elämässäni on ilman tuollaisia kokemuksia?

Tällaiset ajatukset täällä helteisessä työpisteessä. Viime kerralla laitoin kuvan terassilla olevasta työpisteestä. Nyt en ole siellä, sillä täällä oikealla työpisteellä on kaksi isoa näyttöä ja kunnon työtuoli, jotka vievät voiton – vaikka aivot kyllä taitavat täällä puuroutua. Uskon, että ymmärrät. Hmm – ehkä tuuletin olisi kiva… mutta tuleeko tällaista kesää enää uudelleen?

Kirjoitan joka perjantai Polkukalenterin viikkovoimakortin inspiroiman kirjoituksen, jossa on kannustusta polullesi tulevaan viikkoon. Jos käytössäsi on Polkukalenteri, kuljemme kuin rinnakkaisia polkuja kalenterin viikkosivuilla voimakorttien matkassa. Jos käytät Kalenterikirjaa, sekin sopii hyvin näihin mietteisiin. Kuulumisiin taas viikon kuluttua ♥