On monta tapaa
ja monta tarinaa siitä
miten voi elää omaa elämäänsä
 
on monta tapaa
olla onnellinen
 
on monta tapaa
toteuttaa unelmia

 

 

 

POLKUKALENTERI

viikko 17

On monta tapaa toteuttaa unelmia

 

Tämä on erittäin totta omalla kohdallani ja uskon, että ehkä sinullakin? Olen huomannut, että unelmat eivät aina toteudu sellaisina kuin niiden haluaisi toteutuvan. Runotalo on hyvä esimerkki: Tämä ei ole sitä mitä alunperin unelmoin, mutta tässä hetkessä unelmani on toteutunut minulle sopivalla hyvällä tavalla monelta osin.

 

Kokeile ja tee virheitä

Yksi tärkeimmistä asioista unelmien toteuttamisen polulla on uskallus tehdä virheitä. On uskallettava kokeilla erilaisia asioita, että voisi oppia ja kehittyä, tulla valmiimmaksi omalle unelmalle. En tarkoita hullunrohkeutta – vaikka sitäkin on minulla ollut ja sekin on erittäin opettavaista: Vanhan purettavan pohjalaistalon osto – se oli valtava älytön pakkomielle – myönnän sen, mutta ilman tuota taloa en olisi tällä polullani tällä tavalla tänään. Voimakortit syntyivät talon rakennusblogia kirjoittaessani ja voimarunot alkoivat päästä samalla näkyviin. Ihan näihin päiviin asti en ole todella ymmärtänyt voimarunojen merkitystä ja arvoa. Voimarunosivu on se tärkein paikka minne runotalossa ensin suunnistetaan. Voimarunoilla on tarkoituksensa.

 

Unelmat saavat elää

Unelma voi elää ja muuttua – sen pitääkin saada tehdä niin. Yhden unelman toteuttamisen kautta voi löytää toisen. Unelmat voivat kasvaa ja laajentua. Välillä on hyvä kokea se umpipolun pää, jossa ei ollutkaan sitä mitä kuvitteli. Onhan se turhauttavaa, mutta sinnikkäästi on palattava takaisin ja huomattava mitä välineitä sai reppuunsa. Ihan varmasti jotain tuli opitttua. Ja eikun uudelle poulle ja uusin voimin ja avoimin mielin taas kohti unelmia.

Usein unelma on niin lähellä ja jo valmiina, että sitä on vaikea nähdä omassa arjessa. Saattaa olla, että unelma on tullut kuin salaa todeksi ja sillä on sellainen olomuoto, että sitä ei vain tunnista. Silloin täytyisi pysähtyä ja nähdä se kaikki mitä elämässä on. Ehkä unelma on jo siinä isoilta osin totena.

 

Näe kulkemasi matka

Nähdä kulkemansa matka – se on usein vaikeaa. Täytyy katsoa taakseen sen verran, että huomaa mistä on lähtenyt ja mihin on jo tullut. Näin voi ymmärtää edistyneensä jo hyvän matkaa. Ihaninta on juuri se, että on unelma jota kohti kulkea. Muutenhan ei olisi mitään hyvää syytä jatkaa.

 

Seikkailu on innostava ja se on tärkeintä,

ei niinkään määränpää, se olotila missä unelma on totta

vaan se polku, matka ja kokemukset kohti sitä unelmaa.

 

Lopputulema on siis se, että tärkeintä on olla onnellinen tässä ja nyt. Unelmia on hyvä olla ja niitä kohti on kiva suunnistaa, mutta unelma ei ole pakko, se on vapaaehtoinen.

 

 

Unelma syntyy todeksi

syyskuussa 2014 kirjoitettua

 

 

Suunnistat usvassa, hitaasti alat nähdä selkeämmin ja matkan tekeminen helpottuu. Polun varrelta poimit mukaasi asioita, jotka tukevat unelmaasi. Tunnet, että määränpäässä kaikille löytämillesi asioille on merkitys. Matkalla koet tunteita – niitäkin tarvitset, että tulisit enemmän omaksi itseksesi, että olisit unelmasi arvoinen.

 

Unelma voimapuutarhasta

Voimapuutarha on ollut sydämessäni pitkään valmiina. Edelleen rakennan sitä näkyväksi tähän todellisuuteen. Saanko sitä koskaan täysin valmiiksi? Luultavasti en – tärkeintä on, että matkallani on tarkoitus, joka on itselleni merkityksellinen.

 

Kuljin tänään  uudelleen pari vuotta sitten kirjoittamani ajatuspolun. Syntyi uusi voimaruno. Voisiko sinulle syntyä oma voimaruno kulkiessasi saman ajatuspolun? Millainen on sinun voimapuutarhan polkusi? Mitä tunteita koet matkallasi ja mikä on niiden tarkoitus? Mitä voit poimia mukaasi?

 

Kirjoitettu 5.8.2012

 

Ole hyvä, tästä polulle:

 

SLOW GARDENING – HIDAS PUUTARHANHOITO

 

Teen vaiston varassa
en tiedä miksi kerään siemenkotia
 pidän siitä
siksi teen sitä

 

Keksin uusia ideoita
tekemisen kautta
Löydän keinoja toteuttaa asiat
jotka ensin tuntuvat mahdottomilta

 

Voin toteuttaa hassuja juttuja
jos se tuntuu itsestäni hyvältä

 

Tärkeintä ei ole nopeus
tärkeintä on ehtiä kokea täydesti

 

Onko sinulla vanhoja kirjoituksiasi? Löydät niistä johtolankoja unelmasi toteuttamiseen. Minulle tärkein oivallukseni on: Vaiston varassa. En aina etukäteen tiedä mitä tulee tapahtumaan tai mikä on aiheena polun mutkassa. Se selviää minulle siinä hetkessä kun teen. On vain uskallettava luottaa.

 

Kirjoittamisesta ja voimarunoista on ollut iso apu monessa polun mutkakohdassa – silloin kun luottamus on ollut lujilla, voimarunoista on löytynyt lohtua ja vahvistusta. Voimarunojen kautta voit löytää vahvistuksia vastauksiin, jotka jo valmiiksi tiedostat sisimmässäsi, mutta et ole uskaltanut luottaa täysin tuohon tietoon. Tähän perustuu henkilökohtainen voimarunotulkintakin: Saat vahvistuksia, kun voimarunot osuvat asioihin, joita sinulla on sydämelläsi.

 

 

Kirjoitan joka perjantai Polkukalenterin viikkovoimakortin inspiroiman kirjoituksen, jossa on kannustusta polullesi tulevaan viikkoon. Jos käytössäsi on Polkukalenteri, kuljemme kuin rinnakkaisia polkuja kalenterin viikkosivuilla voimakorttien matkassa. Jos käytät Kalenterikirjaa, sekin sopii hyvin näihin mietteisiin. Kuulumisiin taas viikon kuluttua ♥

 

 

Henkilökohtainen voimarunotulkinta

Saat 3 sinulle henkilökohtaisesti valittua voimarunoa sähköpostitse.

Valmistaudu etukäteen vastaanottamaan voimarunot: Kirjoita itsellesi muistiin 3 asiaa, joihin tarvitset opastusta ja vahvistusta. Asiat jäävät vain sinun tiedoksesi. Anna asioille/kysymyksille numerot 1, 2 ja 3. Saat sähköpostiisi 3 voimarunoa vastaavasti numeroituna, joiden kautta löydät opastuksia kysymyksiisi.

Valitsen voimarunot sinulle intuitiivisesti: Käytän voimakorttipakkaa, jossa jokaisella voimakortilla on oma voimarunonsa. Voimarunojen mukana saat kuvat voimakorteista. Jokainen voimaruno tulee erillisenä liitteenä, jonka voit helposti halutessasi tulostaa. Voit kirjoittaa runosivuihin omia merkintöjäsi.

Toimitus sähköpostitse kahden arkipäivän kuluessa. Hinta on 45€.

 

Voi Sari, aivan uskomatonta!

Kyllä niin osui ja upposi kaikki kolme. Kiitos kiitos ja kiitos!

  1. Mitä teen työasian suhteen
  2. Miten saisin parisuhteen kuntoon ja pysymään hyvänä
  3. Mistä löydän Voiman arkeen ja äitiyteen

Ja niin sain kaikkiin vastauksen. Kiitos!

Tilaa henkilökohtainen voimarunotulkinta täältä sähköpostiisi