Inspiraatiota elämään ja runopolkujen lakaisuun

Inspiraatiota elämään ja runopolkujen lakaisuun, sitä toivon sinun löytävän täältä. Lisään joka viikko sivun alkuun yhden uuden inspiraation siemenen poluillesi kylvettäväksi tai kenties lakaiset esiin jotain, jonka olet unohtanut ja voit löytää uudelleen.

Valoisaa viikkoa poluillesi ♥ toivoo Sari ♥

Yrittäjyys

Koska olen yrittäjä, olen kiinnostunut toisista yrittäjistä ja kaikesta mitä voin oppia lisää yrittämisestä. Bisneskoulun Anjalla on tosi hyviä koulutuksia ja paljon hyödyllistä opittavaa netissä monissa muodoissa. Tässä yksi Bisneskoulun video:

Ihana koti

Hidastamista ja yksinkertaistamista

Saan aina hyvän mielen kun katson näitä Fairyland cottagen videoita. Kaikki voi olla kaunista ja aidosti koettua siinä hetkessä. Voi hidastaa ja nauttia arjesta. Kaikki Fairyland cottagen videot löydät täältä >>

Näin siivoat aakkosittain

Aina siivoaminen ei innosta. Keksin systeemin, joka tekee siivoamisesta hauskaa leikkiä: Siivoa aakkosittain! Löydät tarkat ohjeet vanhasta Runotalon blogista. Katso tästä >>

Elämässäni on ollut aikoja, jolloin koti ei ole ollut järjestyksessä. Nykyään olen enimmäkseen tyytyväinen kotiini. Se johtuu siitä, että olen vähentänyt tavaroiden määrää ja se on helpottanut järjestyksen ylläpitoa sekä siivousta. Isoin hyöty on ollut Flyladyn systeemistä, josta olen kertonut vanhassa Runotalon blogissani. Käytän samaa systeemiä yhä tänäänkin. Jos lopetan, huomaan pian kaipaavani takaisin rutiineihin.

Uskon, että siistillä ja järjestetyllä kodilla on iso vaikutus hyvinvointiin. On stressaavaa, jos ei löydä tavaroita kun niitä tarvitsee. Lisäksi on mukavaa, kun ei tarvitse tehdä perusteellista monen tunnin siivousta, kun joku on tulossa vieraisille.

Vielä on tehtävää: Yläkerran remontti on edelleen kesken kodissamme ja vintiltä löytyy roinajemma. Unelmani on, että jonain päivänä kaikki tavarat olisivat omilla paikoillaan.

Liikunta

Jo monta vuotta tammikuussa olen tehnyt Adrienen 30 päivän joogahaasteen. Tuntuu, että joka vuosi ohjeistus on entistäkin parempi. Adrien joogasivuilta voit tilata videolinkit sähköpostiisi tai seurata joogavideoita youtubessa.

Koska teen niin paljon työtä tietokoneen äärellä istuen, tarvitsen hyvää venyttelyä keholle. Löysin taas uudelleen Shindon yksinkertaiset venytykset ja hengitykset. Tunnen, että näitä tehtyäni nukun paremmin ja kehossa sekä mielessä on hyvä olo. Intense by Anu sivuilta löytyy alla oleva video ja voit poiketa siellä lukemassa lisää Shindon hyödyistä. Anun sivuilta löydät myös kuvalliset ohjeet selityksineen.

Alla oleva yin jooga on rauhallista venyttelyä, josta tulee hyvä olo kehoon sekä mieleen.

Koulun liikuntatunneilla inhosin liikuntaa. Kasvoni muuttuivat aina laikukkaan punaisiksi liikuntatunnin jälkeen. Hiihdossa olin aina se viimeinen. Myöhemmin aloin nauttia kuntosalilla käynnistä ja uinnista. Nyt asun täällä maaseudulla, jossa kaikki on pitkän matkan päässä. Reilut 10 vuotta sitten työskennellessäni tavaratalossa löysin joogan voimakseni. Heräsin aamulla aikaisin, että ehtisin saada päivän annokseni mielen vakautta ja kehon tasapainoa. Yhä edelleen joogaan lähes joka aamu. Olen paljon paremmalla tuulella kun joogaan ja intuitiokin vahvistuu joogan kautta. Tärkeintä on, että löytää sellaisen liikuntamuodon, joka tuntuu itselle mieluisalta.

Suosikkini netin joogaohjaajista jo monien vuosien ajan on ollut Adriene. Alla video, jonka joogasin tänään aamusella.

Hyvinvointi

Aarrekartta

Aarrekartan tekeminen on hauskaa ja mielenkiintoista. Tee ensin tunnelmakartta ja tutki tarkasti omat todelliset unelmasi. Ala elää tässä hetkessä unelmaelämääsi. Aarrekartta toimii alitajuntasi kautta muistuttajana siitä mikä oikeasti on sinulle tärkeää. Tee uusi aarrekartta kerran vuodessa tai voit tehdä pieniä nopeita tunnelmakarttoja tai aarrekarttoja kalenterisi väliin vaikka joka kuukauden alussa. Nopeaan ja yksinkertaiseen aarrekartan tekoon löydät selkeät tulostettavat ohjeet täältä >>

Ayurveda

Kesä vaihtui syksyyn ja taas muistin Ayurvedan opit. Oli aika kerrata ja ymmärtää, että nyt kannattaa unohtaa kylmät smoothiet ja nauttia lämmittävää yrttiteetä. Käytännössä olen huomannut, että moni opeista toimii oikeasti. Ayurvedasta löytyy hyvä artikkeli ja kehotyyppitesti Organic Beauty sivuilta >>

Inspiroivat ihmiset ulkomailla

Olen kiinnostunut monista asioista, mutta erilaiset henkisen kasvun ja itsensä kehittämisen oppaat ovat mielestäni loputtoman kiinnostavia. Nykyään netin maailma on valtava ja varmasti jokainen löytää omat suosikkinsa. Matkan varrella olen saanut paljon voimaa ja hienoja oivalluksia ainakin seuraavilta: Louise Hay, Denise Linn ja Wayne Dyer.

Julia Cameron – luovuus ja kirjoittaminen

Vanhassa Runotalon blogissa on kirjoituksiani Julia Cameronista. Suosittelen lämpimästi Julian kirjoja, jotka ovat mieltä avartavia ja vapauttavia.

Eckhart Tolle – läsnäolon mestari

Katsoin alla olevan videon ja vaikutuin ajatuksesta, jonka jo tiesin, mutta se usein unohtuu arjessa. Hetkestä nauttiminen on tärkeää. Asioiden tekeminen sydämestä käsin – ei egon kautta. Parhaat jutut syntyvät juuri näin.

Hyvä nukkuminen

Huomasin miten paljon paremmin nukun, jos venyttelen illalla ja rauhoitun. Jalkapohjien hierominen öljyllä rentouttaa tosi hyvin. Tässä löytämäni iltajooga:

Inspiroivat ihmiset kotimaassa

Nostan esiin kaksi erityistä ihmistä: Sinä ja minä. Meidän omat polkumme ja toistemme polkujen seuraaminen voivat antaa paljon uutta voimaa ja isnpiraatiota. Minusta tuntuu usein, että moni puhuu kuin samaa kieltä, samoista asioista ja arvoista. Kirjoitin vuosia sitten vanhassa Runotalon blogissa omasta polustani perusteellisesti. Toivon, että inspiroidut kirjoittamaan tai piirtämään oman polkusi kulun. Voit käydä lukemassa kirjoituksen polustani täältä >>

Seuraan monia ulkomaisia inspiroivia ihmisiä, mutta on hienoa, että täällä kotimaassakin löytyy kiinnostavia ja erityisiä ihmisiä. Kaskimäen Päivin videoita ja uutiskirjeitä olen seurannut jo useita vuosia. Päivin Maya-astrologian sivut löydät täältä ja tässä viimeisin katsomani Kaskimäen Päivin video:

Puutarhan ja huonekasvien hoitaminen

Vk 42/2019 Sain postissa tilaamani tulppaanien sipulit: Aion istuttaa sipulit muovisankoihin ja kaivaa sangot talveksi maahan (minulla ei ole kellaria). Suojaan istutukset verkolla myyrien varalta. Saa nähdä onko keväällä voimakorttikuvissa tulppaaneja? Jos onnistun niin on.

Saan paljon voimaa ja iloa huonekasvien hoitamisesta. Varsinkin talvella, kun puutarha on lumen alla, on ihanaa hoitaa sisäkasveja. Kasveja hoitaessa mieli rauhoittuu ja kasveille voi jutella. Voi kertoa huoliaan ja kysyä kysymyksiä. Voi antaa rakkautta ja saada rakkautta takaisin. Kasvit ovat lemmikkejä, jotka pärjäävät tarvittaessa yksin kotona useammankin päivän.

Hankin joka kevät vähän siemeniä ja syksyisin hieman kukkasipuleita (olen rajoittanut paljonko saan hankkia, koska olen kasvihullu). Vanhat ja varmat lajikkeet ovat suosikkejani. Viimeksi olen kasvattanut siemenestä vaahtera-aulion huonekasviksi ja useita erilaisia samettikukkia. Varsinkin korkeat pensasmaiset samettikukat ovat minulle rakkaita. Alla linkit paikkoihin, joista tilaan siemeniä ja kukkasipuleita vuosi toisensa jälkeen. Samoista paikoista löytyy hyvät hoito-ohjeetkin.