|Inspiraatiota elämään ja runopolkujen lakaisuun
Inspiraatiota elämään ja runopolkujen lakaisuun2019-10-11T19:35:59+03:00

Inspiraatiota elämään ja runopolkujen lakaisuun

Inspiraatiota elämään ja runopolkujen lakaisuun, sitä toivon sinun löytävän täältä. Alan kerätä tänne listaa asioista, joista voit saada itsellesi voimaa.

Lisään joka viikko sivun alkuun yhden uuden inspiraation siemenen poluillesi kylvettäväksi tai kenties lakaiset esiin jotain, jonka olet unohtanut ja voit löytää uudelleen.

Valoisaa viikkoa poluillesi ♥ toivoo Sari ♥

Ihana koti

Elämässäni on ollut aikoja, jolloin koti ei ole ollut järjestyksessä. Nykyään olen enimmäkseen tyytyväinen kotiini. Se johtuu siitä, että olen vähentänyt tavaroiden määrää ja se on helpottanut järjestyksen ylläpitoa sekä siivousta. Isoin hyöty on ollut Flyladyn systeemistä, josta olen kertonut vanhassa Runotalon blogissani. Käytän samaa systeemiä yhä tänäänkin. Jos lopetan, huomaan pian kaipaavani takaisin rutiineihin.

Uskon, että siistillä ja järjestetyllä kodilla on iso vaikutus hyvinvointiin. On stressaavaa, jos ei löydä tavaroita kun niitä tarvitsee. Lisäksi on mukavaa, kun ei tarvitse tehdä perusteellista monen tunnin siivousta, kun joku on tulossa vieraisille.

Vielä on tehtävää: Yläkerran remontti on edelleen kesken kodissamme ja vintiltä löytyy roinajemma. Unelmani on, että jonain päivänä kaikki tavarat olisivat omilla paikoillaan.

Inspiroivat ihmiset kotimaassa

Seuraan monia ulkomaisia inspiroivia ihmisiä, mutta on hienoa, että täällä kotimaassakin löytyy kiinnostavia ja erityisiä ihmisiä. Kaskimäen Päivin videoita ja uutiskirjeitä olen seurannut jo useita vuosia. Päivin Maya-astrologian sivut löydät täältä ja tässä viimeisin katsomani Kaskimäen Päivin video:

Inspiroivat ihmiset ulkomailla

Parikymppisenä kannoin kirjastosta kotiin paljon kirjoja erilaisista aiheista. Sama jatkuu edelleen: Olen kiinnostunut monista asioista, mutta erilaiset henkisen kasvun ja itsensä kehittämisen oppaat ovat mielestäni loputtoman kiinnostavia. Nykyään netin maailma on valtava ja varmasti jokainen löytää omat suosikkinsa. Matkan varrella olen saanut paljon voimaa ja hienoja oivalluksia ainakin seuraavilta: Louise Hay, Denise Linn ja Wayne Dyer. Mutta tällä kertaa listalle ilmestyy Eckhart Tolle – läsnäolon mestari.

Eckhart Tolle

Viimeksi tänään katsoin alla olevan videon ja vaikutuin ajatuksesta, jonka jo tiesin, mutta se usein unohtuu arjessa. Hetkestä nauttiminen on tärkeää. Asioiden tekeminen sydämestä käsin – ei egon kautta. Parhaat jutut syntyvät juuri näin.

Liikunta

Koulun liikuntatunneilla inhosin liikuntaa. Kasvoni muuttuivat aina laikukkaan punaisiksi liikuntatunnin jälkeen. Hiihdossa olin aina se viimeinen. Myöhemmin aloin nauttia kuntosalilla käynnistä ja uinnista. Nyt asun täällä maaseudulla, jossa kaikki on pitkän matkan päässä. Reilut 10 vuotta sitten työskennellessäni tavaratalossa löysin joogan voimakseni. Heräsin aamulla aikaisin, että ehtisin saada päivän annokseni mielen vakautta ja kehon tasapainoa. Yhä edelleen joogaan lähes joka aamu. Olen paljon paremmalla tuulella kun joogaan ja intuitiokin vahvistuu joogan kautta. Tärkeintä on, että löytää sellaisen liikuntamuodon, joka tuntuu itselle mieluisalta.

Suosikkini netin joogaohjaajista jo monien vuosien ajan on ollut Adriene. Alla video, jonka joogasin tänään aamusella.

Puutarhan ja huonekasvien hoitaminen

Saan paljon voimaa ja iloa huonekasvien hoitamisesta. Varsinkin talvella, kun puutarha on lumen alla, on ihanaa hoitaa sisäkasveja. Kasveja hoitaessa mieli rauhoittuu ja kasveille voi jutella. Voi kertoa huoliaan ja kysyä kysymyksiä. Voi antaa rakkautta ja saada rakkautta takaisin. Kasvit ovat lemmikkejä, jotka pärjäävät tarvittaessa yksin kotona useammankin päivän.

Hankin joka kevät vähän siemeniä ja syksyisin hieman kukkasipuleita (olen rajoittanut paljonko saan hankkia, koska olen kasvihullu). Vanhat ja varmat lajikkeet ovat suosikkejani. Viimeksi olen kasvattanut siemenestä vaahtera-aulion huonekasviksi ja useita erilaisia samettikukkia. Varsinkin korkeat pensasmaiset samettikukat ovat minulle rakkaita. Alla linkit paikkoihin, joista tilaan siemeniä ja kukkasipuleita vuosi toisensa jälkeen. Samoista paikoista löytyy hyvät hoito-ohjeetkin.