miten voimakortit syntyivät & nykyhetki

Miten voimakortit syntyivät ja nykyhetki Runotalon voimapuutarhassa

Lähellä luontoa

Jokaisen elämäntehtävä on nähtävissä lapsuuden leikeissä. Koko elämänpolku kiemuroineen kuljettaa aina oikeaan suuntaan. Ollessani 6-vuotias muutimme kaupungista maalle isäni kotitilalle. Äitini perusti biodynaamisen puutarhan. Niputimme torilauantaiksi porkkanoita ja erilaisia yrttejä yhdessä yömyöhään. Tunsin yhteyttä luontoon monin tavoin ja luonto oli minulle tärkeä.

Lapsuuden korttileikit

Anja-tätini lomaili luonamme kesäisin. Hän teki meille tavallisilla pelikorteilla ennustuksia ja opetti taidon minulle sekä siskolleni. Kirjoitimme korttien merkitykset tarkasti muistiin. Myöhemmin tein ennustuksia äidilleni ja kavereille. Korttiohje on minulla yhä tallessa. Taisin saada tuolloin kipinän voimakortteihin.

Valokuvausta ja runoja

15-vuotiaana kuvasin luontoa ja maisemia. Lähetin kuvia kirjekavereilleni ympäri maailman. Kirjoitin teinivuosina päiväkirjaa ja runoja, mutta voimarunojen tapaisia aloin kirjoittaa vasta vähän päälle parikymppisenä. Tuolloin tunsin, että runot virtasivat hiljattain pois nukkuneen äitini isoäidin kautta. Mummi kirjoitti runoja eläessään. Vuosien myötä olen harjaantunut kirjoittamaan runoja tietokoneella. Yhä edelleen runot ovat jatkuvaa ajatusten virtaa enkä muokkaa tai hio runoja.

Savusavitarina

Savusavitarina-yritykseni aikana kuvasin saviesineitä metsässä. Pyysin äitiäni tekstaamaan käsin kaikkiin esineisiin mukaan liitettävän pienen tarinan, jonka olin itse keksinyt. Usein tarina oli runomuotoinen. Tämä oli osa matkaani kohti Runotaloa ja voimakorttien syntymää.

Pohjalaistalo

Minulla oli unelma paikasta, jossa ihmiset voisivat saada voimaa luonnon rauhasta. Saviesineilläni halusin tehdä ihmiset iloisiksi. Onnellisuus on aina ollut tärkeää – se, että olisi pienistä asioista onnellinen. En tiennyt tarkalleen mitä tekisin yrityksessäni. Tunsin vahvasti, että siihen tarvittaisiin iso vanha hirsirakennus.

talo alkuperäisellä paikallaan 2009

Unelman askeleissa

Voimakortit syntyivät ilman ennakkosuunnitelmaa, kun otin askeleita unelmani suuntaan. Askeleiden kautta syntyi sellaista, mitä en osannut edes kuvitella. En tiennyt tarkalleen, mitä tahdoin unelmani olevan, mutta opastukset olivat vahvoina sydämessäni ja niitä kohti lähdin suunnistamaan.

Jonkinlainen pakkomielle pohjalaisesta talonpoikaistalosta oli yksi suuntaviitta sisimmässäni. Olen edennyt yritystoiminnassani nurinpäin. Aloitin latvasta, kun pitäisi aloittaa juurelta tai talon perustuksista. Rohkeasti hankin purettavan talonpoikaistalon keväällä 2003 Jalasjärven Koskuelta pienen lainan ja veronpalautusrahojen avulla. Seuraavaksi opiskelin yrittäjän ammattitutkinnon palkkatyöni ohessa. Yrittäjäkurssilla suositeltiin blogin kirjoittamista. Päätin aloittaa kertomalla talon purkutarinan. Talon purkamisen aloittamiseen oli mennyt pidempi aika kuin ajattelin. Kesällä 2009 purimme avopuolisoni ja talkooväen kanssa taloa ja aloitin blogin kirjoittamisen.

Ensimmäinen blogikirjoitus

29.7.2009 Talon purkua

Jokainen päivä on minulle uusi alku.
Avaan lehden ja kirjoitan sen täyteen
kauniita sanoja ja iloisia ajatuksia.

© Runotalo

 

Vihdoinkin ovet ja ikkunat ovat matkanneet kotisuulin suojiin. Seuraavaksi on kattolautojen ja lattialankkujen vuoro. Talo näyttää nyt hieman surulliselta ilman ikkunoitaan. Vielä muutama viikko ja talo on kokonaan kadonnut tästä kuvan maisemasta, jossa se on sijainnut vuodesta 1910. Muutaman vuoden ajan talo on vain kasa hirsiä pellolla. Minulla on aikaa odottaa, että löydän talolle arvoisensa paikan. Ehkä jo ensi kesänä – kukapa tietää?

 

Voimapuutarhassa kuvaamassa

Puutarha ja voimakortit

Aloin kuvata purkamisen välipäivinä blogin täytteeksi puutarhani kasveja ja lisäsin kuvien yläpuolelle muistivihoistani löytyviä runoja. Ne sopivat hyvin taloprojektiin ja unelman toteutumisen askeleisiin. 2010 syntyivät ensimmäiset voimakortit blogiin laittamistani puutarhakuvista.

Noin vuoden kuluttua blogin aloittamisesta painatin ensimmäiset voimakortit. Voimakorttien nimi syntyi yhdistämällä voimalausekorttien idea ja kasvien voima. Kokeilin googlettaa voimakortti-sanan ja sanalla löytyi tuohon aikaan vain jääkiekkoon liittyvää voimakorttisanastoa. Päätin, että voimakortti on hyvä nimi korteille. Aloin julkaista voimakorttikuvia blogissa ja facebookissa.

Voimapuutarhan polku

Nykyhetki

Nykyään kuvaan voimapuutarhaa huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Luon kuvista jokaiselle viikolle uudet voimakortit. Ainakin toistaiseksi näistä kuvista syntyy joka toinen kuukausi uusi voimakorttipakka. Kerran viikossa luon kanavoimalla uuden voimarunon, jonka kautta löydän sopivat lauseet voimakortteihin. On kiehtovaa ajatella, että voimapuutarha kehittyy ja kasvaa. Siten kortitkin muuttuvat ja kasvavat. Voimapuutarhasta on tullut paikka, johon pääset oikeasti tutustumaan. Voit lakaista runopolkuja kaikessa rauhassa ja tutustua kasveihin. Voimapuutarha on laajentunut voimametsän polulle, metsälammelle ja voimaniitylle. Lammen lähellä Runotalo on vihdoin rakentumassa tontilleen.

Tulevaisuus

Tulevaisuudessa aion siirtää voimapuutarhan kasveja talon ympärille. Toistaiseksi väliaikainen Runotalo on kotonamme ja voimapuutarha on kasvanut huomaamatta pihapiiriin. Voimakorttien kautta tahdon viestittää: Lakaise sinnikkäästi omia runopolkujasi. Älä luovuta. Ota pieniä askeleita ja usko unelmaasi. Runotalon unelmani on edennyt pienin askelin ja muotoutunut yhä enemmän sellaiseksi mitä sen kuuluu olla. En olisi ollut valmis aiemmin ja voimakorttien on ollut tarkoitus syntyä tämän matkan myötä. Tahdon luoda uskoa mahdottomilta tuntuviin unelmiin.

Tarkoitus

Talo ihmettelee yhä lopullista tarkoitustaan. Onko Runotalo taiteilijan ateljee vai kurssien pitopaikka? Ehkä molempia. Tarvitsen rauhaa, että voin tehdä luovaa työtä voimakorttien ja runojen parissa. Välillä olisi mukavaa ja antoisaa viettää aikaa ihmisten kanssa. Tarvitsen luultavasti molempia, sillä kaipaan vaihtelua ja vastavuoroisuutta.

Voimakortti Jokin tarkoitus minullakin

Luoda unelmia todeksi

Elämän matkani on valmistellut voimakorttien syntymää. Yksikään askelma ei ole turha. Kaikki opit tarvitaan. On hauska huomata, että voimakorteilla on sama tarkoitus kuin miten ne ovat syntyneet: Luoda unelmia todeksi. Auttaa uskomaan ja luottamaan sisimmän ääneen ja suunnistamaan merkkien mukaan. On jännittävää ja taianomaista seurata merkkejä omassa elämässä. Siihen voimakortit kannustavat. Lähtemään sydämen polulle ja lakaisemaan. Tekemään ne tarvittavat asiat sekä ottamaan niitä askeleita eteenpäin. Sitä varten Runotalo on olemassa ja sitä kautta se alkujaan syntyi.

Pikkuiset voimaa antavat voimakortit 25 kpl

Suosituimmat voimaa antavat pikkuiset voimakortit ihanilla positiivisilla ja kannustavilla runolauseilla

  • jaettavaksi ystäville ja hyvästä palvelusta kiittämiseen tai asiakkaiden iloksi
  • tai käytä omana voimakorttipakkana – kulkee helposti mukanasi!
  • paketissa 25 erilaista voimakorttia & lahjaksi 1 henkilökohtaisesti valittu voimaruno

Mitä voimapuutarhan runopolkujen lakaiseminen tarkoittaa?

Voimapuutarhan runopolut ovat sinussa itsessäsi ja lakaisemalla runopolkujasi tunnistat todelliset toiveesi ja vahvuutesi. Keräät sisimpäsi aarteita, löydät merkkejä ja opastuksia, jotka vahvistavat oman erilaisuutesi arvostamista ja rohkeutta olla yhä enemmän oma itsesi. Näitä viestejä voimarunot välittävät.

Voimarunoista saat tukea runopoluillesi: Intuitiosi, luovuutesi ja luottamuksesi vahvistuvat. Oma sisäinen voimapuutarhasi alkaa kukoistaa, kasvaa ja laajentua. Säteillessäsi ympärillesi onnellisuuttasi autat rinnakkaisilla poluilla lakaisevia ja sitä kautta parannat koko maailmaa.

Lähde lakaisemaan omia runopolkujasi✨

Aloita tilaamalla ilmainen voimarunokirje, jossa saat joka viikko uuden voimarunon ja lakaisuvideon sähköpostiisi.