Voimarunopolku voimapuutarhassa

Selkeyttä lakaisupoluille

Herkin sävelin
kietoo kukka niityllä
sormensa vyötäisilleen.

Kietoo kauneimman
harsonsa mitä löytää,
pukeutuu siihen.

Taittaa lehtensä
kauniisti viistosti noin,
vihertää itsensä
kirkkaimmilleen.

Ottaa kasvoilleen
parhaimman, viehkoimman,
hymyisän katseensa.

Siinä hän on
niityn kukkanen,
siinä hän on.

 

Selkeys on

  • polkujen lakaisujen merkityksien ymmärrystä ja pääpoluilla pysymistä
  • turhien rönsyjen ja rikkaruohojen poistamista (paitsi ne villit kasvit, joita rakastat)
  • lakaisujen suunnittelemista etukäteen ennen poluille kiiruhtamista

Silti lakaisujen suunnittelu ei saa rajoittaa elämäniloasi eikä luovuuttasi. Tärkeintä on hetkessä eläminen ja lakaisuista nauttiminen.

Lakaisujen suunnittelu tuo selkeyttä. Se auttaa näkemään koko voimapuutarhasi tilanteen ja kaikki kulkemasi polut. Näet paremmin edessäsi olevat uudet polut ja niiden tarkoituksen itsellesi.

lakaisun ytimessä

Selkeytän muutamia asioita, joita tuli mieleeni tehdessäni omia lakaisusuunnitelmiani.

Minikurssin toisessa lakaisussa ohjeistan valitsemaan 5 pääpolkua, mutta voit valita vain 2 – 3 pääpolkua, joita jaat pienempiin osiin. Lakaisusuunnitelmista ei saa tulla stressiä.  Myös jakaessasi polun pätkiä kuukausille, voit vähentää kuukausilakaisujen määrää ja näin helpottaa suunnittelua. Voi olla helpompi päättää lakaisuja tarkemmin vasta lähempänä ajankohtaa kuten kuukausilakaisut kuukauden alussa. Toki ennakoinnista on aina hyötyä. Silloin lakaisuja on helpompi järjestää järkevämmin. Löydät tasapainon ja sopivan tavan tekemisen kautta.

Käytä maalaisjärkeä ja kuuntele itseäsi ajastimen käytössä ja lakaisujen aikatauluttamisessa. Kokeile erilaisia tapoja, että löydät sellaisen tavan, jolla oikeasti nautit lakaisuista.

Tärkeintä on koko kuva, että olet miettinyt millaisen voimapuutarhan haluat. Siis mikä on se sinun lakaisujen sisältö ja oma juttusi, mitä sisällytät ja mitä otat pois?  Mitä haluat kasvattaa ja vahvistaa? Millaisia polkuja haluat luoda ja lakaista? Kuinka paljon jaksat lakaista kerralla?

Miten saat säilymään sen kaiken ihanan seikkailun, joka lakaisuissa kuuluu olla? Tämä on kaikkein tärkeintä pitää mielessäsi ihan ykkösenä lakaisupoluillasi ♥

Jos lakaisuja suunnitellessasi tunnet, että olet epävarma niin voit laittaa minulle viestiä (sari@runotalo.fi). Autan mielelläni, koska minä jos kuka ymmärrän miten vaikeaa lakaiseminen ja lakaisujen suunnitteleminen voi olla. Mutta tiedän myös sen, miten palkitsevaa lakaiseminen voi olla, sitten kun se alkaa sujua ja kun huomaa miten voi edetä polulla.

Nyt toivon sinulle todella hyviä selkeitä lakaisuja kaikille poluillesi ja hyviä lakaisusuunnitelmia ♥

Lämpimin ajatuksin

Sari

Voimarunopolkujen lakaisukalenteri 2022