Tyhjennä mielesi Polkukalenteri vk 51

Rulla

Polkukalenteri viikko 40

Avaan Polkukalenterissa olevaa viikon voimakorttia omien kokemuksieni kautta siten, että voisit löytää jonkin uuden ajatuksen tai ehkä jonkin yhteneväisen kokemuksen kanssani. Ehkä jotain käytäntöön vietävää, mitä voisit kokeilla omilla poluillasi. Ihaninta olisi voida jakaa jotain, mikä voisi auttaa sinua eteenpäin ja tuntemaan vahvistusta omassa elämässäsi. Samalla voit lukea Polkukalenterin viikkoaukeaman voimakorttiin liittyvän voimarunon.

Rulla Polkukalenteri vk 40

voimaruno

RULLA

voimaruno
RULLA

Se oli yksin
rullalle kääriytyneenä
sellaisena hiljaisena
vetäytyneenä jonnekin
missä kukaan
ei voisi tulla tavatuksi
nähdyksi tai kuulluksi

Jokainen katse
oli kipeä kosketus
ja jokainen hetki
tuntui viiltävänä kipuna sielussa
sillä sielu oli vihdoin avautunut

Silti se oli rullalla
tiukasti kääriytyneenä
ja yksin pimeässä

Rulla oli kuin taskussa
sellaisessa tiukassa
farkun takataskussa
jossa ei ollut tilaa hengittää
ja avautua koko pituuteensa

Siellä rulla yritti olla
hymyilevänä pinnistellen
vaikka tuskin riitti edes
happea haukattavaksi

Rulla oli kummallisuus
omituinen yksilö
rulla rullien joukossa

Kaikilla oli sama
rullautumisen
ja kääriytymisen tarve
ja samaan aikaan
hirveä hinku tulla esiin
avata rulla
ja olla sellainen näkyvä
kokonainen rulla
jollaista ei ollut toista

Sillä jokainen rulla
oli kovin erikoinen
kovin omanlaisensa
kuin ihmeellinen taideteos
herkin siveltimen vedoin
piirretty
tasoiteltu nurkistaan
maalattu moneen kertaa päälle
ja välillä pyyhitty pois
näkymättömiin
toisinaan tummin värein
välillä niin kirkkainkin
että sielua kirpaisi
katsoa sitä riemua

Oliko rulla todellinen
ja kenelle rullan pitäisi tulla
todeksi ja näkyväksi

Rulla hivuttautui eteenpäin
omassa taskussa
kurkisti varovasti
ulos taskusta

Siellä oli maailma
ja kaikki maailman ihmiset
ne toiset rullat
jokainen pomppien kääröissään
ja tiukoissa taskuissaan
haukkoen happea
herätellen henkeä
joka uinui sisimmässä
odottaen ulospääsyä

Kyllä
sanoi rulla

Olen valmis

voimakortti Rulla oli kummallisuus omituinen yksilö

voimarunosta syntyneet ajatukset

Tällä kertaa tästä voimarunosta syntyi yksi isompi ajatus: Tunnistin itseni. Olen ollut rulla ja rulla olen edelleen. Voimarunojen kirjoittaminen on avannut minua rullalta. 10 vuotta sitten en olisi uskonut, että teen videoita, joissa puhun voimarunot suoraan sellaisenaan videolle. Aiemmin runon oli oltava pitkään odottamassa, että voisin sen julkaista. Pelkäsin, että runo ei ole tarpeeksi hyvä. Että minä en olisi valmis. Sellainen rulla on ajatusmaailmaltaan. Silti rulla on aina valmis olemaan omana itsenään. Kunhan vain löytää sen oman muotonsa, sen todellisen rullansa avonaisena, haavoittuvana ja rohkeana. Ilmeisesti tähän löytämiseen auttaa se, että runon sanoin happea haukkoen pomppii käärössään – herättelee henkeä, joka uinuu sisimmässä odottaen ulospääsyä.

lakaisut polullani tässä hetkessä

ensimmäinen voimarunokirja mallikuva kansista
ensimmäinen voimarunokirja voimarunosivun mallikuva

1. Tällä viikolla sain vihdoin tilattua ensimmäisen oikean painetun voimarunokirjan. Yllä kuva kansista ja runosivuista. Tämä kirja sisältää samat voimarunot kuin äitini käsintehdyissä Runotalon voimarunokirjoissa. Jännityksellä odotan millaisia kirjat ovat valmiina, kun saapuvat postitse. Jos sinulla on kirjahaaveita, tämä painopaikka on netissä nimellä Solentro. En pysty vielä suosittelemaan kuin sivuston käytön helppoutta, kun tämä on ensimmäinen tilauskertani Solentrolta. Kunhan näen lopputuloksen on tarkoitukseni tilata vielä jouluksi toinen runokirja, joka kulkee käsi kädessä uuden Polkukalenterin (ilmestyy pian) kanssa. Voimaruno on yhtenäinen aina viikon voimakortin kanssa.

käsintehtyjä voimarunokirjoja Runotalo ja Tuulihelmi yhteistyö

2. Viikonloppuna äitini (Terttu tuulihelmestä Seinäjoelta) kävi täällä uusien voimarunokirjojen kanssa. Suunnittelimme nämä yhdessä ja äitini sanookin, että vuosien mittaan olen häneltä monenlaista toivonut ja aina lopulta toiveet toteutuu. Tällä kertaa kirjojen kansiin piti saada käsin kirjaillut pienet kuvat runojen teemojen mukaisesti. Jokaisessa kirjassa on yksi voimaruno, jonka äitini on aluperin tekstannut käsin ja sitten kopioinut kirjaan. Nämä kirjat ovat tyhjiä kirjoja, joissa voimaruno on ripoteltu muutamalle sivulle. Sopivat moneen käyttöön: päiväkirjaksi, muistikirjaksi tai vieraskirjaksi. Ihminen voimarunon kirja on ajateltu surukirjaksi ja siellä on vahvempia sivuja mukana kuvien liimaamista varten. Vielä en ole ehtinyt laittaa näitä myyntiin, mutta toivon, että ehdin tulevalla viikolla.

Hetkipiilo voimarunopolkujen lakaisupakkaus

3. Ja niin vain aika kuluu nopsaan, että taas oli aika tilata uusia voimakortteja. Uusi lakaisupakkaus tulee olemaan nimeltään Hetkipiilo ja se ilmestyy 1.11.2019. Kuvassa uuden pakkauksen voimakortit.

Kummasti kaiken tämän lakaisemisen väleissä on ollut pressujen laittoa taloprojektin tontilla. Välillä viikot ovat täynnä tekemistä ja edistystä ja toisinaan tuntuu, että mikään ei etene. Kaikella on tarkoituksensa ja polut avautuvat, kun aika on oikea.

lakaisut polullasi tässä hetkessä

Miten sinulla sujuu lakaisut tällä hetkellä polullasi?  Oletko edennyt tai tehnyt uusia löytöjä viikon aikana?

1.

2.

3.

Entä millaisia polkuja ajattelit lakaista tulevalla viikolla?

1.

2.

3.

Jos lakaiset vähän joka päivä, voit huomata edenneesi polullasi jo hyvän matkaa.

inspiroidu lakaisemaan

Inspiraatiota elämään ja runopolkujen lakaisuun on uusi sivu, jonne kerään inspiroivia vinkkejä. Asioita, joista saa voimaa arkeen. Lisään joka viikko yhden uuden asian. Poikkea sivulle tästä >>

Valoisaa viikkoa poluillesi ♥ toivoo Sari ♥