Tyhjennä mielesi Polkukalenteri vk 51

Polkukalenteri viikko 12

Elämä pitää sinusta huolen

Avaan Polkukalenterissa olevaa viikon voimakorttia omien kokemuksieni kautta siten, että voisit löytää jonkin uuden ajatuksen tai ehkä jonkin yhteneväisen kokemuksen kanssani. Ehkä jotain käytäntöön vietävää, mitä voisit kokeilla omilla poluillasi. Ihaninta olisi voida jakaa jotain, mikä voisi auttaa sinua eteenpäin ja tuntemaan vahvistusta omassa elämässäsi. Samalla voit lukea Polkukalenterin viikkoaukeaman voimakorttiin liittyvän voimarunon.

Polkukalenteri vk 12 Elämä pitää sinusta huolen

Lue voimaruno Elämä pitää sinusta huolen

voimakortti Tunnistan kaikki merkit

Sain tosi hyvän kysymyksen eräältä runopolkujen kulkijalta. Tuli heti tunne, että tämä liittyy tämän viikon Polkukalenteriin. Aiemmin olen kertonut miten tunnen, että elämän polku kiertää kuin kehää, jossa samat asiat toistuvat yhä uudelleen. Moni kokemus kirkastuu ajan myötä ja tilanteisiin löytyy uusia näkökulmia. Entä silloin, jos jokin hankala tilanne toistuu uudelleen? Miten löytää siihen positiivinen näkökulma? Varsinkin jos toistuva tilanne nostaa vielä vanhat ikävät tunteet pintaan?

Liitin kirjoittamani vastauksen tähän alle lähes sellaisenaan kuin sen alkuperäisesti kirjoitin.

Ajatuksiani runopolkujen kulkijalle

Minua kiehtoo ajatus, että kierrämme kehää ja opimme, kehitymme jatkuvasti. Todellakin samat asiat tuntuvat toistuvan kunnes ne on täysin opittu ja koettu täydesti.

Voisiko olla niin, että nämä negatiiviset kokemukset, jotka toistuvat, voivat antaa vielä enemmän? Viedä pidemmälle omissa kehityksen askeleissa? Minusta tuntuu, kun kerrot, että nyt tilanne ei ole niin paha kuin aiemmin, mutta nostaa ne muistot pintaan – olisiko niin, että olet jo paljon oppinut ja ymmärtänyt edellisen kerran kokemuksesta, mutta vielä on jotain pienempää särmää, jonka saisit nyt tätä läpi käydessä hiottua tasaisemmaksi? Jokin ymmärrys, jonka voit saada?

Yksi positiivinen puoli on, että vanhojen tunteiden noustessa pintaan, voit kohdata ne ja käsitellä ne pois kehostasi, mielestäsi ja energioista painamasta ja viemästä tilaa uusilta hyviltä asioilta. Ehkä voit jopa huomata kohdatessasi asiat nyt uudelleen, että ne eivät ole enää niin ylitsepääsemättömiä? Ehkä olet matkallasi löytänyt työkaluja tai oppeja, joista on sinulle nyt apua ja hyötyä selviämisessä?

Tunnistan omia vanhoja pelkojani ja ne ovat sellaisia, että tietyin väliajoin elämä tarjoaa minulle tilaisuutta kohdata samantapainen tilanne uudelleen. Viimeksi väistin tilanteen kohtaamiseen ja nyt se on taas uudelleen edessäni ja voin valita kohtaanko pelon vai en. Tietysti on myös risteyksiä, valintoja, joissa voin miettiä otanko tämän kokemuksen itselleni vai en? Tahdonko ja tarvitsenko tätä kokemusta? On vapaus valita ja järjestää elämäänsä ainakin tietyiltä osin. Onko itsensä pakko laittaa koviin paikkoihin puristuksiin, jos voi välttää sen? Tähän ei taida olla yhtä selkeää vastausta.

Mieleeni tulee talvella tapahtunut myrskyn aiheuttama sähkökatko, joka kesti kolme päivää. Ensimmäinen vuorokausi vielä meni, kun odotin sähköjen pian palaavaan. Sitten aloin turhautua arjen vaikeuteen. Talo viileni ja kaikki oli monimutkaista. Ei oikein voinut tehdä mitään asioita ilman sähköä. Olla vain kynttilän valossa. Seuraavaksi alkoi uusi sopeutumisen vaihe: Aloin luoda ratkaisuja, jotka toimivat sähköttömässä arjessa ja helpottavat elämistä. Huomasin nauttivani siitä, miten selvisin päivästäni. Tuli onnistumisen iloa. Oikeastaan oli kiva nukkua avopuolison kanssa olohuoneessa takan edessä kapeammassa sängyssä lähekkäin. Huomasin, että keskustelimme ja olimme toisillemme läsnä enemmän, koska ei ollut televisiota tai nettiä. Eihän se kaikki pelkkää iloa ollut ja päivä täyttyi arjen ylläpidosta. Silti on tunne, että asenteensa voi valita, jos ei mitään muuta. Sitä kautta voi löytää ilon ja valon pilkahduksia tilanteessa kuin tilanteessa.

Yksi asia vielä: On hyvä, että asiat ovat liikkeessä. Tilanne on tilapäinen. Paikallaan olevat ikävät tilanteet ovat paljon hankalampia – niitä on vaikea saada liikkeelle ja vauhtiin.

Tämmöisiä ajatuksia minulla tuli – ihan laidasta laitaan. Toivottavasti löydät näistä jotain mikä auttaa jaksamaan ja löytämään uutta voimaa.

Ajatuksia voimarunosta Elämä pitää sinusta huolen

Tällä viikolla 12

Anna itsellesi omaa aikaa, että elämällä on mahdollisuus pitää sinusta huolta. Kokeile runopolkupäiväkirjaa eli unelmapäiväkirjaa. Kirjoita kysymyksiä, jotka liittyvät unelmiisi ja anna sitten vastausten tulla vapaasti myöhemmin kun hetki on sopiva.

Valoisaa viikkoa poluillesi ♥ toivoo Sari ♥

lakaisen voimapuutarhani runopolkuja