Inspiraatiota Polkukalenterin käyttöön

Polkukalenterin käyttö – ja kehitysideoita

Kaipaan Polkukalenterin käyttöön jotain enemmän, vaikka kalenterilla on jo monta ulottuvuutta:

Silti kaipaan nyt jotain enemmän? Juuri kun alkuviikolla pohdin tätä asiaa, minulle kirjoitti eräs poluilla kulkijoista:

Haluan viel kiittää tästä ihanasta kalenterista. Se toimii minulla ajatusteni polkuna. Peilaan kulloisenkin päivän voimakorttia viikon,  kuukauden ja vuoden korttiin sekä kirjan sivun tekstiin. Koska olen pitkään kerännyt kortteja, tulee usein sama kortti. Nyt kun vien vielä vahvemmin rinnakkain, niin vanhatkin kortit elää uudella lailla. Tähän kirjaan en tee päivän suunnitelmia enkä tavoitteita. Ne teen erilliseen Kiitoskirjaani. Siinä muistan kiittää toteutuneista. Ja jos joku ei ole toteutunut, siihenkin on syynsä ja pohdin sitä.

Poluilla kulkija kertoo vielä, miten on aika ennen Runotaloa ja Runotalon jälkeen. On löytynyt uudenlainen tapa aloittaa uusi päivä, viikko ja kuukausi. Poluilla kulkija jatkaa vielä: Vaikeudet ovat muuttuneet haasteiksi ja otan ne tyynemmin vastaan. Olen paljon kokonaisempi ja ehjempi.

Aivan ihanaa, kalenteri toimii ajatusten polkuna ja vanhatkin voimakortit saavat uusia merkityksiä. Ja uudenlainen tapa aloittaa päivä ♥

Hetkinen, missä on se kirjoitus jonka tein kauan sitten, pieni hetki…

Huh, onneksi löysin jutun:

Luin vuosia sitten kirjan, jossa Pieni talo preerialla – tyyppisen maalaisperheen äiti teki leikekirjaa. Hän kokosi leikekirjaansa ruokapakkausten pahveista ja kaikesta mitä sattui löytämään arjessaan. Kirja oli persoonallinen ja tärkeä osa hänen elämäänsä. Hän kirjoitti kirjaan ajatuksiaan, reseptejä ja liimasi arjen muistoja.

Tahtoisin Polkukalentereista tulevan jotain tuollaista. Sellaista, että se olisi ihan täynnään muistoja, jälkiä ja aivan resuinen kaiken käytön jäljiltä. Saatkohan kiinni siitä mitä tarkoitan?

Polkukalenteri

Minun Polkukalenterini on jo aivan kotoisan järkyttävän näköinen kannen nurkista, koska pyörittelin kalenteria tuotekuvauksissa voimapuutarhan sammalikossa. Silloin satoi vettä, joten kansikangaskin kastui. Jotenkin pidän siitä,  että kalenterini kansissa on multaa? Pitäisikö minun laittaa lisää sammalta ja multaa – kenties liimata hiekkaa ja kasvien osia kansiin?

Tämä tuli mieleeni siitä, kun eräs polulla kulkija pari päivää sitten kertoi miten yllättyi, kun Polkukalenteri olikin vaaleanpunainen. Tilatessani kalentereita minulla oli valittavana vain kolme vaihtoehtoa: mustat nahkakannet, pellavaiset turkoosinvihertävät tai vaaleanpunaiset. Päädyin akileijan roosaan. Ensi syksynä aion löytää paikan, jossa saisin teetettyä täydellisesti Runotalon näköisen kalenterin eikä luovuuteni olisi rajoitettu vaihtoehdoilla. Onkohan sellaista olemassakaan? Jos tiedät, minulle saa ehdottaa.

Mutta takaisin asiaan. Poluilla kulkija kertoi, että hän saattaisi uudistaa kannet itsensä oloisiksi. Innostuin heti ajatuksesta, että jokainen voisi tuunata juuri oman polkunsa näköisen Polkukalenterin… Pitäisikö kalenterin kannet siis olla neutraalit tai askarreltavat kannet tai jotain muuta? Jotain tässä nyt on mitä pitäisi hoksata ♥ Keksitkö sinä mitä se voisi olla? ( Nyt taisin keksiä jo yhden aika kivan idean tätä kirjoittaessani, mutta en tohdi julkistaa sitä vielä – sulattelen ensin.)

Toivon, että Polkukalenterisi kuluisi käytössä rakkaaksi ja sinne väliin ilmestyisi voimakorttikuvien lisäksi inspiroivia kuvia ja paljon sisältöä. Asioita, jotka antava voimaa ja iloa päiviisi.

Yksi asia vielä mitä mietin: Tahtoisin kalenterin pysyvän täydellisesti avonaisena työpöydälläni. Kokeilin paperiliittimiä, en pitänyt niistä. Kokeilin vanhan Polkukalenterin kuminauhaa – ei sekään sopinut. Olisiko parasta käyttää kaunista kiveä painona? Onko sinulla jokin idea? Kerrothan minulle ♥

Polkukalenterin väliin voit jättää yllätyksiä itsellesi tulevaan – kuten höyheniä, joita tulee vastaasi. Minä sujauttelen muutenkin pieniä höyheniä milloin minnekin kirjojen väleihin tai laatikoihin. On hauskaa, miten ne aina ilmestyvätkin uudelleen juuri oikealla hetkellä.

Tässä alla vielä muutama linkki:

Viikkopolun lakaisusuunnitelma 2018

Kuvassa Viikkopolun lakaisusuunnitelma vuosimallia 2018. Voit tulostaa pohjan ja ohjeet täältä >>

Viikolla sain pyynnön polulla kulkijalta, joka oli ihastunut vanhaan viikkopolun lakaisusuunnitelmaan. Totesin itsekin, että tässä vanhassa on puolensa ja siksipä laitan sen tähän, jos tahdot sinäkin kokeilla tätä vanhaa suunnitelmapohjaa. Runopolkujen lakaisuoppaassa on uudet pohjat ja lisää ohjeita koko systeemin käyttöön.

Runopolkujen lakaisuopas

Kuvassa uusin Runopolkujen lakaisuopas – katso lisää täältä >>

Käytä suunnitelmapohjia tukena. Anna suunnitelmien joustaa. On oltava tilaa yllätyksille, luovuudelle ja elämästä nauttimiselle. Suunnitelmien tarkoitus on tuoda elämääsi iloa. Yhdistele ohjeita ja pohjia, luo itsellesi sopiva kokonaisuus.

Polkukalenteri 2019

Runotalon voimapuutarhan voimarunojen energiaa säteilevä Polkukalenteri sydämesi valona siivittää Sinut 52 voimaviikon kautta lähemmäksi omaa todellista itseäsi ♥ katso lisää täältä >>