Ensimmäiset voimarunokirjat syntyneet

Ensimmäiset voimarunokirjat syntyneet

Ensimmäiset voimarunokirjat syntyneet

Uskomatonta, että nyt ovat ensimmäiset voimarunokirjat oikeasti syntyneet näkyviksi ja todellisiksi.

Kirjoitin ensimmäisen voimarunon voimaksi äidilleni syksyllä 1988. Silloin runot kulkivat kirjepostina ja lähetin niitä äidilleni lisää säännöllisesti. Kerron joskus myöhemmin lisää voimarunojen kanavoinnista. Runokirjan tekeminen on ollut haaveena jo vuosia. 2012 toteutimme äitini kanssa sinisen samettikantisen kirjan, johon piirsin kuvat enkelistä kertovaan runoon. Jostain syystä todelliset runokirjat ovat jääneet toteuttamatta.

Vuosi sitten tein suunnitelmaa vuoden 2018 tavoitteista ja kirjasin sinne voimarunokirjan. Tarkoitukseni oli painattaa oikea kirja, joka tulisi kirjakauppoihin. Syksyllä tilasin jo ISBN numeronkin valmiiksi, mutta sitten tunsin sisimmässäni, että jokin ei ole kohdallaan. Tunsin sydämessäni, että ensimmäiset voimarunokirjat eivät voisi olla teollisia painettuja kirjoja vaan niiden tulisi olla kuin taideteoksia. Niissä pitäisi olla rakkautta ja lämpöä, jatkumo tälle tarinalle, joka on alkanut siitä, että kirjoitin voimarunoja äidilleni 30 vuotta sitten.

Ensimmäiset voimarunokirjat syntyneet

Kävin kärsivällisyyskoulutuksen tehdessäni voimarunokirjan sivuja. Lopulta monien erehdysten jälkeen kaikki alkoi osua kohdalleen. Siitä jatkoi äitini toteuttaen kirjamallin, joka on uudenlainen verrattuna hänen aiemmin tekemiinsä. Voimarunokirjoihin oli saatava ripaus kultaista hohtoa. Sitä on kirjanmerkin nyörissä ja kansipahvien reunoissa. Kirjoissa on yhdistelty värillisiä pellavakankaita, että saadaan vaihtelua ja yksilöllisyyttä.

Numero 1 on nyt minun käytössäni Runotalossa ja numero 2 on äitini kirja. Siitä eteenpäin kirjat matkaavat uusille omistajilleen. Tätä kirjoittaessani ovat valmiina numerot 3 – 7. Lisää valmistuu menekin mukaan.

Hauskinta on, että voimarunokirjasta tuli yhteneväinen Polkukalenterin kanssa. Viikon voimaruno liittyy aina saman viikon Polkukalenterin voimakorttiin. Jos olet kerännyt voimakortteja, voit käyttää voimarunokirjaa yhdessä korttien kanssa. Uudemmissa korteissa on merkitty voimarunon otsikko korttikuvaan.

Tässä äidiltäni muutama kuva kirjojen valmistuksen vaiheista:

voimarunokirjan valmistus
voimarunokirjan valmistus
voimarunokirjan valmistus
Ensimmäiset voimarunokirjat Runotalossa

Tässä ovat pinossa ensimmäiset Voimarunokirjat Runotalon hyllyssä odottamassa, että kenen luokse matkaavat ♥