Voin auttaa eteenpäin Polkukalenteri vk 49

Voin auttaa eteenpäin

Polkukalenteri viikko 49

Polkukalenterin blogikirjoituksissa avaan viikon voimakorttia ja voimarunoa omien kokemuksieni kautta siten, että voisit löytää jonkin uuden ajatuksen tai ehkä jonkin yhteneväisen kokemuksen kanssani. Ehkä jotain käytäntöön vietävää, mitä voisit kokeilla omilla poluillasi. Ihaninta olisi voida jakaa jotain, mikä voisi auttaa sinua eteenpäin ja tuntemaan vahvistusta omassa elämässäsi.

Omana itsenäsi olet täydellinen voimakortti

Täydellinen sellaisenaan
on aina ihminen
joka on täydesti se
mikä on syntyjään

sellainen ihminen
on niin oma itsensä
että jokainen tietää
ja tunnistaa hänet
näkee hänen todellisen arvonsa
tässä maailmassa

Ollessasi omana itsenäsi
olet täydellinen

olet täydesti läsnä
omassa keskuksessasi
eikä sinua mikään heilauttele

silloin olet sinä
vahvasti sinä
ja ollessasi sinä
et voisi enää mitenkään
olla parempi tai huonompi
kuin se mitä olet

olet silloin tasapainossa ja horjumaton
seisot tasaisella maalla
molemmat jalat vakaalla pohjalla

silloin pysyt pystypäin
vaikka myrsky riepottelisi
ja tiedät mikä on todellinen arvosi
tässä maailmassa

Tämän voimarunon tunnelma vie minut Etelä-Pohjanmaalle ja lapsuuteeni. Silmieni eteen piirtyy kuva avarasta tasaisesta peltoaukeasta, joka on valkoisen hangen peitossa. Tuulee  ja vihmoo lunta kasvoihin saakka. Välillä tuiskussa on vaikea hengittää, kun astelen tietä pitkin kotiinpäin. Tie on toisin paikoin tukkeutunut tuiskulumesta.

Ammennan usein voimaani pohjalaisuudesta ja lapsuuden hetkistä. Lapsuudessa huomasin, että selviän tuulessa, tuiskussa ja myllerryksessä. Myrsky ei välttämättä kaada vaan se voi vahvistaa. Myrsky voi auttaa kasvattamaan aivan omanlaiset juuret, jotka juurtuvat syvälle ja pitävät pystyssä elämässä myöhemminkin. Ehkä voin jopa nauttia siitä mitä ympärilläni tapahtuu, tuntea oman voimaantumisen ja luonnon voimien mahtavuuden.

Tiedän – joskus tulee hetkiä jolloin tuntuu, että ei jaksaisi enää metriäkään, että tähän jään ja luovutan. Mutta onko luovuttaminen vaihtoehto? Ehkä joskus, mutta usein on parempi jatkaa. Voi katsoa vielä seuraavan mäennyppylän taakse ja odottaa seuraavaan mutkaan, sillä ei voi tietää mikä siellä odottaa.

Itsetunto ja oman arvon tunteminen syntyy vahvimmin itsestäni. Sitä ei kukaan muu pysty minulle pysyvästi antamaan. On löydettävä itse itsestään kyky rakastaa itseään ja nähdä oma arvonsa. Tunnistaa, että tässä minä olen ja tänne olen tullut tarkoituksella: kuten meistä jokainen, kaikki mitä luonnossa ja maailmassa on. Kaikella on tarkoitus. Se on varmaa.

Olemme täällä kanssakulkijoina voimakortti

Olemme täällä kanssakulkijoina
tukijoina toinen toisellemme

emme ole heittämässä
kapuloita toisen rattaisiin
emme purkamassa
ystävyyksiä ja sitoumuksia

olemme lujittamassa
ystävyyttä ja rakkautta
rakentamassa verkkoa
joka ulottuu kaikkialle

Millainen on hyvä kanssakulkija? Voiko ihmisiin luottaa ja keneen nykymaailmassa? Onko parempi luottaa varmuuden vuoksi ja kärsiä hiljaisesti, jos polttaakin siipensä? Milloin ei kannata luottaa? Ehkä raha-asioissa tai rakkaudessa? Rakkautta – voiko sitä olla, jos ei luota? Onko se mahdollista?

Luottamus on vaikea asia. Sitä ei ole helppo itsessään löytää, jos on joutunut kaltoin kohdelluksi ja kokenut pettymyksiä. Kuitenkaan mitään ei ole saavutettavissa ilman luottamusta. On annettava toiselle mahdollisuus. Niin paljon voi peittyä väärinkäsityksiin ja kiireessä sanottuihin hatariin sanoihin.

Toisen ihmisen voitto on oma voittosi.

Autan toista ja autan samalla myös itseäni. Olemme täällä yhdessä ja todellisuudessa olemme kuin yksi iso keho. Enkö auttaisi omaa kättäni, josta valuu verta? Antaisinko sen valua kuiviin?

Voin auttaa eteenpäin Polkukalenteri vk 49

Kaikilla on jokin lahja
usein useampiakin
joita voi tuoda maailmaan
toisten iloksi ja hyödyksi

ehkä lahjasi on sellainen
joka auttaa muita ihmisiä
löytämään omat lahjansa
olemaan vahvemmin ja rohkeammin
sitä mitä he ovat
että he taas vuorostaan
voisivat auttaa muita
eteenpäin omilla poluillaan

Mikä on sinun lahjasi? Niitä saattaa olla useitakin. Mikä on tarkoituksesi?

Toteuta omaa tarkoitustasi. Kulje sitä kohti. Anna sen johdattaa päätöksiäsi ja tekojasi. Toteuta sisimpäsi todellista tahtoa, että voisit täyttää maailmassa sen tehtävän miksi olet tänne tullut, kuten linnut ja puut toteuttavat omat tehtävänsä. Sinulle ihmisenä tuo tehtävä voi olla hyvin erityinen ja erilainen. Oman tehtäväsi toteuttaminen saa sydämesi täyttymään onnellisuudesta ja liikutuksesta. Tuo tehtävä voi olla jokaisessa päivässä, hetkessä ja milloin mitäkin – joskus hyvin pienikin asia.

Onnellisuuden voi löytää omasta tehtävästä.

Sen kautta maailma saa sen palasen, jonka se tarvitsee voidakseen tulla yhä eheämmäksi.

Tällä viikolla 49

  • Vahvistan itseäni: listaan asioita, joissa olen onnistunut ja kirjoitan toisen listan, jossa on asioita, joissa tahdon onnistua lähitulevaisuudessa
  • Opettelen tietoisesti luottamusta: muutan ajatuksiani ja päätän uskoa hyvään

Valoisaa viikkoa poluillesi ♥ toivoo Sari ♥

Polkukalenterin blogikirjoituksissa avaan viikon voimakorttia ja voimarunoa omien kokemuksieni kautta siten, että voisit löytää jonkin uuden ajatuksen tai ehkä jonkin yhteneväisen kokemuksen kanssani. Ehkä jotain käytäntöön vietävää, mitä voisit kokeilla omilla poluillasi. Ihaninta olisi voida jakaa jotain, mikä voisi auttaa sinua eteenpäin ja tuntemaan vahvistusta omassa elämässäsi.

Kuljemme kuin rinnakkaisia polkuja Polkukalenterin sivuilla voimakorttien matkassa. Myös Kalenterikirja sopii runopoluilla kulkemisen tueksi.

PS Uusi Polkukalenteri vuodelle 2019 on ilmestynyt!

Polkukalenteri 2019

Runotalon voimapuutarhan voimarunojen energiaa säteilevä Polkukalenteri sydämesi valona siivittää Sinut 52 voimaviikon kautta lähemmäksi omaa todellista itseäsi – katso lisää täältä >>