Mieleni on harso - Polkukalenteri vko 33

Mieleni on harso – Polkukalenteri vko 33

voimaruno
SYDÄMESI AVARUUS

Maailma
on niin monivärinen

oi näkisitpä
miten se kimaltelee
tuhansissa miljoonissa
eri sävyissään
pyöriessään vinhasti ympyrää
maapallon tahdissa ja rytmissä
avaruuden mittaamattomassa pimeydessä
joka ei ole pimeyttä vaan valoa

Avaruus on täynnä valoa
valoisia ajatuksia sille
joka niitä haluaa vastaanottaa
ja poimia omaan sydämeensä

Mitä sinä tahtoisit vastaanottaa
omalla vastaanottimellasi
antenneillasi
jotka voit ulottaa
avaruuden meriin saakka

Kuuntele
hiljene
ole vain hiljaa

Pysähdä
hyvä ihminen
pysähdä

Kuuntele

Tunnetko sen
kuuletko

melun soiton
äänen kaukaisen

joka kuin heläjää
kimmeltää
kieppuessaan sinua kohti
kautta avaruuksien kulkiessaan
ja saavuttaessa viimein
taivaanrannat
päällä maapallon pilvikerroksen
joka on kaunis
niin utuinen

kuin mielesi harso
jonka voit pyyhkäistä sivuun
laittaa pois olemasta mielestäsi
jonnekin muualle

Että kuulisit
näkisit
tuntisit
kirkkaammin
ja valon kirkkauden
sen
joka on jo sinussa
valmiina

joka hetki
joka päivä
joka kuukausi
joka vuosi

Kun vain pysähdät
hyvä ihminen
pysähdä

Minne kiire
minne kulku
tässä maailmassa
sen turhuuden merillä
minne

Pysähdä
kuuntele
löydä sydämesi ilo
ja loista sen avaruus
joka siihen on kätkettynä
sinulta ollut
jo ikuisista ajoista lähtien

Että sinulla olisi
löytämisen riemu ja ilo
tässä hetkessä

tässä hetkessä
milloin tahansa pysähdät
oikeasti sydämesi äärelle
sen avaruutta tarkkailemaan

sydämesi vahvuutta
niin rakasta
niin tärkeää sinulle

kaikki vastaukset sisältävää
kaiken viisauden antavaa

kirkkautta

mielen kirkkautta

kun vain pysähdät

Mieli on harso, joka peittää paljon hyviä valoisia asioita, joita on valmiina sydämessä jaettavaksi maailmalle. Mieli on tallentanut paljon sellaista mikä ei ole hyväksi. Mieli saattaa sanoa, että et ole tarpeeksi hyvä tai et kuitenkaan tule onnistumaan. Mieli voi lannistaa kulkijan ja hyydyttää etenemisen ja rohkeuden hakeutua uusiin asioihin ja kokemuksiin.

On hyvä raivata pois mielen harsoja tietoisesti. Päättää, että kokeilee asioita, toteuttaa pieniä unelmia mielen tukahdutusyrityksistä huolimatta. Epämukavuusalueelle meneminen – se tekee hyvää, mutta ei ole helppoa ja kokemukset voivat sattua sydämen juuriin asti. On vaara, että lannistuu niin paljon, että luovuttaa. Se olisi harmi, sillä aina kannattaa yrittää uudellen. Mitä useammin yrittää, sitä varmemmin voi lopulta onnistua. Millainen onkaan ilo sydämessä, kun lopulta onnistuu. Miltä mikään tuntuisi, jos kaikki menisi helposti heti kohdalleen?

Kirjoitan näitä ajatuksia omista tämän hetken kokemuksistani. Jokin aika sitten toteutin haaveeni kanoottiretkestä. Sain mukaani Raijan ja Marjon – molemmat rohkeita naisia, sellaisia joiden kanssa on hyvä matkata turvallisesti ja helposti omana itsenään. Keskellä isoa järveä tuulen puhaltaessa pikkuruinen pelon tunne häivähti vatsassa, mutta se haihtui nopeasti. Meloimme hurjina ja lauloimme porukassa – tunnelma oli vapautunut ja iloinen. Aurinko lämmitti poskipäitä. Kokemus oli upea ja kaikki sujui hyvin. Muistan päivän ikuisesti. Ilman rohkeutta olisin tuon kokemuksen verran köyhempi.

Kanoottirretki
Kanoottiretken muisto Marjolta ja Raijalta

Vasta noin vuoden kestäneessä lauluharrastuksessani löydän itseni usein epämukavuusalueelta. Tuntuu, että ei onnistu, vaikka yritän kaikilla taidoillani ja koko tahdonvoimallani. Sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä tarvitaan ja opitaan oikein urakoiden. Tunnetilat vaihtelevat miinukselta plussalle nopeasti.

Rauhoittuessani ja pysähtyessäni voin alkaa ymmärtää mistä tässä kaikessa on kysymys. Elämä on matka, teki tai koki mitä tahansa. Lopulta on tärkeintä nauttia matkasta ja kokemuksista. Antaa itselle lupa välillä epäonnistua ja olla heikko. Voi luvata itselleen, että muistaa kulkemansa matkan, kun tulee paikkoja, joissa voi iloita siitä mihin matka on edennyt. Kiitollisuus siitä, että saa kokea ja tehdä asioita olkoon päällimmäisenä jatkuvasti mielessä – sydämen sitä muuta häiritsevää mielen harsoa kelatessa syrjemmälle.

Kirjoitan joka perjantai Polkukalenterin viikkovoimakortin inspiroiman kirjoituksen, jossa on kannustusta polullesi tulevaan viikkoon. Jos käytössäsi on Polkukalenteri, kuljemme kuin rinnakkaisia polkuja kalenterin viikkosivuilla voimakorttien matkassa. Jos käytät Kalenterikirjaa, sekin sopii hyvin näihin mietteisiin. Kuulumisiin taas viikon kuluttua ♥

PS Syksyllä on tulossa uusi Polkukalenteri vuodelle 2019. Kerron lisää, kun yksityiskohdat ja aikataulu tarkentuvat.

Käytän lähes päivittäin voimakorttipakkaani. Pysähtyminen tapahtuu säännöllisesti ja kuin automaattisesti, kun otan pakan käteeni ja alan sekoittaa kortteja. Yksi voimakortti riittää hyvin antamaan päivälle hyvän suunnan ja rohkaisevan opastuksen. Suuntaan ajatukseni tässä hetkessä oleviin hyviin asioihin ja nautin niistä yksi kerrallaan.

Jos tahdot, voin luoda sinulle henkilökohtaisen voimakorttipakan.