He olivat yhtä - Polkukalenteri vko 27

He olivat yhtä – Polkukalenteri vko 27

he kaikki yhdistyivät jokaiseen
joka asui kaupungissa
sillä heillä kaikilla oli sama geeni
sama veri suonissaan

he kaikki olivat yhtä
sillä he olivat se suoni
joka kulki kaupungin läpi
ja toi sinne kaiken hyvän tullessaan
jota virtasi kaupunkiin jatkuvana virtana

Viikolla katselin Deepak Chopran videon The Healing Self, jossa hän kertoo, miten me ihmiset olemme yhtä. Asia on monimutkainen, mutta jotenkin näin se menee: Erittäin pienten hiukkasten tasolla me olemme osia kaikesta mitä maailmassa on ollut – jopa osia toisistamme ja ympäristöstämme. Hengitämme kaikki samaa ilmaa ja olemme osa samaa kiertokulkua. On mieltä avartavaa ajatella, miten iso maailmankaikkeus on ja miten pieni osanen siitä olemme. Planeettoja on mittaamaton määrä kuten aurinkokuntiakin.

Koska olemme kaikki yhtä, jokainen ajatus ja teko vaikuttaa itseemme ja kaikkiin ympärillämme oleviin. Tämä saattaa olla hassua, mutta muistan miten harmistunut olin Lidlin vuoden takaisesta mainoksesta. Siinä kuvailtiin keväästä alkaen miten ankean kylmä meidän kesä voi olla. Pohdin, että tuollaisen toisto televisiossa voi vaikuttaa meidän tietoisuuteemme ja sitä kautta muokata todellisuuttamme. Kyllä!! Meillä olikin surkea kylmä ja sateinen kesäsää kuten mainoksessa luvattiin, että silleen! No nyt mainoksessa on luvattu paljon parempaa kesää, joten hyvä juttu!

Mainostajilla on kova vastuu luoda meille ihmisille hyviä odotuksia. Tästä päästään siihen, että miten vaikuttaa, jos katsoo väkivaltaisia ohjelmia. En nyt tarkoita, että alkaisi niitä toteuttamaan, mutta ajatustietoisuus voi alkaa uskoa, että sellainen maailma ja todellisuus on.

Uskon vahvasti, että hyvät ajatukset ja odotukset luovat hyviä asioita. Tietenkään ei tarvitse teeskennellä yltiöpositiivisesti. Rakkaus ja myötätunto sydämessä, kiitollisuus ja luottamus – ne luovat jopa terveyttä kehoon. Deepak Chopran meditaatiovideossa oli muistaakseni, että voi kuvitella miten jokainen solu on kuin hymyilevä hymiö: iloinen energinen keho.

Tässä muutama vapaa käännös Deepakin lauseista, joita voit keskittää sydämeesi meditoidessasi.

  1. Iloinen energinen keho
  2. Rakastava ja myötätuntoinen sydän
  3. Hereillä oleva mieli
  4. Olemisen keveys

He eivät tienneet
että olivat yhtä
ja että yhteys oli tärkeä

he olivat pieniä ihmisiä
arkisissa askareissaan
ja harvoin he ehtivät pysähtyä
pohtimaan suurempia ajatuksia

pienet ajatukset olivat tärkeitä
ja niitä oli helppo ajatella
mutta niitä oli todella paljon ratkottavaksi
ja kello tikitti jokaisen seinällä
ranteessa ja kännykässä

he eivät tienneet
että heillä oli aikaa mittaamattoman paljon
ja että isompien kokonaisuuksien ratkominen
toisi avun pienempiin asioihin ja ongelmatilanteisiin

Välillä tuntuu, että itse on oman edistymisensä ja hyvän olonsa suurin este. Mieli täyttyy ajatuksilla ja suunnitelmilla. Syntyy kaaosta. Asiat ja tapahtumat eivät pysty virtaamaan luonnollisessa järjestyksessä. Pienet nippelit saavat liian suuren huomion. Voisiko tästä luoda hyvän esimerkin, joka selkeyttäisi asiaa?

Olkoon minulla pihassani pieni puro, jossa tahdon veden virtaavan vuolaasti. Tuijottelen puron alajuoksulla ja tuskailen, kun vettä ei näy ei kuulu. Siirtelen kiviä ja kuokin kuokallani, josko vettä näkyisi, mutta ei mitään. Voisin ihmetellä ikuisuuden tai jopa kantaa sangolla vettä saavista puron pohjalle.

Entäpä jos pysähdyn, nähdäkseni isomman kokonaisuuden: koko puron, sen mistä se alkaa ja miten se kulkee. Voin ymmärtää, että puron alkupäässä on tukos tai koko maasto on nurinkurinen projektilleni. Ehkä on luovuttava koko puron ajatuksesta ja hankittava pieni vesiallas. Tai ohjattava jostain vettä alkupäähän.

Oli miten oli, usein juutumme pikkuasioihin. Minä ainakin tunnustan ja tunnistan sen. Olen joskus oikea saivartelija. Silloin jokin sisäinen tarkkailija on ilmeisesti kahvitauolla eikä pysäytä tuota pikkuasioihin takertujaa.

Huokaus – miten paljon hauskempaa on elää isompien näkökulmien kautta: siis ensin katsotaan koko kuvaa ja sitten siitä syvemmälle yksityiskohtiin. Sehän on se järkevä järjestys? Vai onko sittenkin niin, että joskus on kiva kokeilla suunnistaa vaiston varassa suoraan johonkin yksityiskohtaan ja vain katsoa mitä syntyy?

Kirjoitan joka perjantai Polkukalenterin viikkovoimakortin inspiroiman kirjoituksen, jossa on kannustusta polullesi tulevaan viikkoon. Jos käytössäsi on Polkukalenteri, kuljemme kuin rinnakkaisia polkuja kalenterin viikkosivuilla voimakorttien matkassa. Jos käytät Kalenterikirjaa, sekin sopii hyvin näihin mietteisiin. Kuulumisiin taas viikon kuluttua ♥

tilaa ilmainen voimakirje

Kiva, että poikkesit ♥ Tuleeko sinulle jo ilmainen Voimakirje?

Aloita oma runopolkusi tilaamalla ilmainen voimakirje sähköpostiisi. Saat joka perjantai-ilta viikon voimarunon ja voimakortit. Näiden voimaa antavien viestien kautta, voit lakaista viikko kerrallaan omia runopolkujasi ja kirjoittaa omia voimarunojasi todeksi. Tahdon sinun vielä tietävän, että voimarunot ovat kanavoituja viestejä, joiden tarkoitus on vahvistaa luottamustasi sisimpäsi opastukseen.

Runopolkujen lakaisuterveisin Sari / yksi maailman miljoonista erilaisista Tähtikukista

* kirjoita alapuolelle

Katso edelliset voimakirjeet

 
 

Jaa somessa / sähköpostitse:

(Kirjoittaja: )

Rakastan luontoa ja sen luomaa rauhan tunnetta. Kuvaan voimapuutarhaa huhtikuusta lokakuuhun ja luon kuvista voimakortteja. Voimarunoja olen kanavoinut vuodesta -88 lähtien ja nykyään syntyy yksi voimaruno viikossa, jonka julkaisen torstai-iltaisin Voimarunokirjeessä ja blogissa. Voimapuutarhan runopolkujen lakaiseminen on vertauskuva. Unelmani on, että jokainen saisi elää onnellista elämää, josta voi nauttia joka hetki. Uskon, että omia runopolkuja sinnikkäästi lakaisemalla voi tunnistaa omat todelliset toiveet ja vahvuudet. Kerätä aarteita, löytää merkkejä ja opastuksia, jotka johdattavat niille runopoluille mistä löytyy oman erilaisuuden arvostaminen ja rohkeus olla yhä enemmän oma itsensä. Näitä viestejä voimarunot välittävät ja olen varma, että maailmassa on yhä enemmän tilaa hyvyydelle, kauneudelle ja onnellisille ihmisille.

Jätä kommentti