voimakortti Piirrän päiväni ympärille kultaisia kiehkuroita

piirrän päiväni ympärille kultaisia kiehkuroita

Kaikki voi alkaa
mistä tahansa
ja milloin tahansa

Ei ole sellaista päivää
olemassakaan
että siihen
ei saisi piirrettyä
ympärille
kultaisia kiehkuroita
tuomaan valoa
ja sitä päivää
kauniisti kehystämään

Voin piirtää päiväni ympärille kultaisia kiehkuroita. Parasta on aloittaa piirtäminen heti aamulla välittömästi siinä hetkessä, kun herään ja palaan takaisin tähän maailmaan unimaailmasta. Tuo siirtymän hetki on paras hetki vaikuttaa siihen, millainen päivästäni tulee. Voin kirjaimellisesti luoda päivääni ajatuksieni ja tuntemuksieni kautta.

On aika helppoa oppia muistamaan, että heti herätessä keskittyy omiin ajatuksiinsa. Mutta miten saa ajatuksensa oikeille urille, se on paljon vaikeampaa. Helposti kaikki murheet ja huolet voivat lykkäytyä ensimmäisinä mieleen.

Parasta olisi unelmoida heti aamusta. Kuvitella mitä kivoja asioita päivässä saattaakaan olla ja millaisia merkkejä ja opastuksia maailmankaikkeus voi tuoda eteeni. Pitäisi saada itselleen kerrytettyä sellainen into päälle, että kiitollisuus tuo kyyneleet silmiin: on niin ihanaa, että on uusi päivä puhtaana edessä. Siihen voi piirtää, maalata niin paljon kaikkea sellaista mitä elämäänsä tahtoo. Voi muovata kuin taiteilija savea.

Voit vapaasti valita
miten päiväsi kehystät
ja mitä sen ympärille maalaat

voit valita värit
ja niitä värejä
on satoja tuhansia
varmasti miljoonia
jos sinulla on kykyä nähdä
enemmän kuin uskot äkkiseltään

Jos pystyn pitämään valitsemani asiat ja tunnetilat kohdallaan ja tavallaan kuin päällä tarpeeksi pitkään, ne alkavat tulla todellisimmiksi. Nuo ajatukset ja tunnetilat ohjaavat valintojani, päätöksiäni ja sitä millaisena näen maailman ja oman elämäni tapahtumat.

Jännää miten eri tavoin maailman voi nähdä. Keveässä ja onnellisessa olotilassa kaikki näyttäytyy kauniimpana ja hyvänä. Päinvastaisessa olotilassa huomaa vain ne huonot asiat.

On hyvä huomioida, että asiat ja mielentilat vetävät samankaltaisia asioita lisää puoleensa. Jos lähtee hyvällä tuulella liikkeelle, saa vastaansa hyviä juttuja. Vaikka vastaan tulisi jotain negatiivista, se ei vaikuta vaan lipuu ohi kuin koskettamatta.

Tämä ei tarkoita, että olisi välittämättä siitä mitä maailmassa voi tapahtua tai ettei olisi empaattinen: usein ei auta, vaikka laskeutuisi toisen kanssa kuopan pohjalle (auttaisi häntä kaivautumaan vielä syvemmälle kuoppaansa ikäviin asioihin uppoutuen). Silloin sinne kuoppaan uppoaa kaksi ihmistä yhden sijaan. Parempi on pysytellä siellä kuopan laidalla, ojentaa auttavaa kättä ja pyrkiä hivuttamaan se toinen sieltä kuopastaan ylös. Että voisi auttaa toisia, on autettava ensin itseään ja pidettävä huolta itsestäänkin jatkuvasti.

Tiedosta
että elämäsi on
sinun oma luomuksesi

taideteoksesi
joka on edessäsi ja odottaa
että maalaat
piirrät ja kirjoitat
koet sen täyteen
elämäsi iloja
suruja ja nauruja

jopa vihan hetkiä
voisi tuossa teoksessasi olla

sillä ne kaikki
kuuluvat ihmisyyteen
siihen taiteilijaan
joka sinä olet
seisoessasi keskellä
omaa elämääsi

Elämä on oma luomukseni. Ei ole helppoa ottaa itselleen vastuuta kaikesta mitä omassa elämässä on. Lopulta tullaan siihen, että ainakin asenteensa voi valita, sen miten suhtautuu asioihin. Monissa asioissa on mahdollista itse vaikuttaakin siihen mikä tilanne on.

Tunnetiloja on monia. Miten ne elää ja kokee läpi? Olisiko helpointa antaa niiden virrata ja tulla todellisina, ihmetellen ja tutkien tätä ihmisenä olemista? Voiko vihan hetkellä mennä syvemmälle omaan vihaansa ja tutkia sitä, miettiä mistä siinä on kysymys? Tai surussa, voiko surun ottaa kuin luonnon hoitokeinona vastaan itselleen? Sellaisena, joka tulee ja parantaa, antaa luvan olla heikko ja tuntea sitä surun tunnetta.

Elämä on taideteos. Ihan omanlaisensa jokaisella. Sitä voi muovata joka päivä ja joka hetki. Voisiko siitä oppia vain nauttimaan? Pitää tärkeimpänä sitä kokemista? Että elää ja tuntee millaista on olla ihmisenä tässä elämässä? Nähdä kiitollisena ne kaikki ihmeelliset mahdollisuudet mitä ympärillä on olemassa joka hetki?

Kirjoitan joka perjantai Polkukalenterin viikkovoimakortin inspiroiman kirjoituksen, jossa on kannustusta polullesi tulevaan viikkoon. Jos käytössäsi on Polkukalenteri, kuljemme kuin rinnakkaisia polkuja kalenterin viikkosivuilla voimakorttien matkassa. Jos käytät Kalenterikirjaa, sekin sopii hyvin näihin mietteisiin. Kuulumisiin taas viikon kuluttua ♥

tilaa ilmainen voimakirje

Kiva, että poikkesit ♥ Tuleeko sinulle jo ilmainen Voimakirje? Saat joka perjantai-ilta sähköpostiisi uusimmat voimakortit ja viikon voimarunon sekä tietoa Voimakorttikaupan tuotteista. Voimarunot ovat kanavoituja viestejä, jotka vahvistavat luottamustasi sisimpäsi opastukseen. Voimarunot ja voimakortit yhdessä hoitavat sisäistä voimapuutarhaasi ja antavat sen kukoistaa.

* kirjoita alapuolelle

Katso edelliset voimakirjeet

 
 

Jaa somessa / sähköpostitse:

(Kirjoittaja: )

Rakastan luontoa ja sen luomaa rauhan tunnetta. Kuvaan voimapuutarhaa huhtikuusta lokakuuhun ja luon kuvista voimakortteja. Voimarunoja olen kanavoinut vuodesta -88 lähtien ja nykyään syntyy yksi voimaruno viikossa, jonka julkaisen torstai-iltaisin Voimarunokirjeessä ja blogissa. Voimapuutarhan runopolkujen lakaiseminen on vertauskuva. Unelmani on, että jokainen saisi elää onnellista elämää, josta voi nauttia joka hetki. Uskon, että omia runopolkuja sinnikkäästi lakaisemalla voi tunnistaa omat todelliset toiveet ja vahvuudet. Kerätä aarteita, löytää merkkejä ja opastuksia, jotka johdattavat niille runopoluille mistä löytyy oman erilaisuuden arvostaminen ja rohkeus olla yhä enemmän oma itsensä. Näitä viestejä voimarunot välittävät ja olen varma, että maailmassa on yhä enemmän tilaa hyvyydelle, kauneudelle ja onnellisille ihmisille.

Jätä kommentti