POLKUKALENTERI

viikko 51

 

Olen tarpeeksi rohkea

toteuttaakseni sydämeni todellista tahtoa ja tehtävää

 

 

Voimakortti Olen tarpeeksi rohkea

 

Olin haaveillut salaa
en kertonut kenellekään siitä
millaisia näkyjä sydämeni maalaili
yhdessä mieleni kanssa
parhaina hetkinä silloin
kun matka tuntui
sopivan keveältä ja loisteliaalta

silloin olin hiljaa ja tunnustelin
miltä se tuntuisi
jos oikeasti olisin tarpeeksi rohkea
toteuttaakseni sydämeni
todellista tahtoa ja tehtävää

 

Uusi Polkukalenterini on edessäni pöydällä ja tämän viikon aukeama on avoinna, mutta kalenterissa ei ole mitään merkintöjä paitsi nimeni etusivulla. En ole uskaltanut aloittaa uusia puhtaita sivuja.

Tahtoisin osata kirjoittaa oikeita asioita ja tehdä oikeita ratkaisuja. Tahtoisin tehdä päätöksiä siten, että voisin olla 100% varma. Tiedän, että sellaisia päätöksiä ei ole olemassakaan. On uskallettava päättää rohkeasti siinä hetkessä, kun päätöksen hetki on edessä. On rohkaistuttava valitsemaan, muuten keikkuu ikuisesti polun mutkassa ihmettemässä ottaisiko seuraavan askeleen vai ei.

  • Mihin suuntaa minun pitäisi kulkea?
  • Mitä minä tahdon oikeasti sydämessäni ja mitä toteuttaisin, jos saisin päättää ilman turhia Mitä jos – lauseita?
  • Mitkä asiat kirjoittaisin kalenterini sivuille ja suunnitelmiini?
  • Mihin suuntaa nuo askeleet minua veisivät ?

Tämän viikon voimakortissa on palloesikko. Joka kevät pallomaisia kukintoja on enemmän. Lopulta tulee aika jakaa juurakko, jolloin pallot levittäytyvät vielä laajemmalle. Tarvitaan rohkeutta laajentua ja kasvaa, vahvistua sekä tietenkin myös rakkautta ja hoivaa. Lopulta on kyse rohkeudesta ja kuuntelemisen taidosta, oman sydämen äänen tunnistamisesta. Polulla ei voi olla niin kiire, ettei ehdi kuunnella omia todelllisa toiveita ja sovittaa askeleita niiden mukaisesti.

Tämä jouluaattoa edeltävä viikko on aika kiireinen. Silti olisi ihanaa nauttia kaikista joulun sydäntä ja mieltä lämmittävistä asioista. Ehkä voisi yrittää olla hetkessä ja toimia sen mukaan. Miettiä mitkä asiat ovat ne tärkeimmät ja miten niistä voi nauttia ilman stressiä.

Tällä viikolla voisi sopivina hetkinä kuten kaupan kassajonossa tai lahjaa paketoidessa samalla hiljaisesti mielessään kasvattaa sydämessään rohkeutta. Voisi valmistautua tulevaan vuoteen, toteuttamaan rohkeasti oman sydämen tahtoa ja tehtävää.

Olisiko välipäivinä hetki aikaa ajatella tulevaa vuotta? Ehkä löytyy aikaa suunnitelmille ja itsetutkiskelulle. Jospa löytyy rauhaisa hetki, jolloin voi kirjoittaa Polkukalenterin lakaisusuunnitelmia ja saada tulevan vuoden sydämen todellisia tavoitteita selville. Välipäivinä voi olla hyvä hetki Aarrekartan teolle, yksin tai yhdessä. Olisi hienoa tehdä pieni aarrekartta jokaisen kuukauden alussa tulevaa kuukautta ajatellen. Nyt voisi ensin tehdä aarrekartan koko vuodelle.

Aarrekartan teko-ohjeet löydät täältä ja Aarrekarttaoppaan voit tilata täältä.

Jokohan sinulla on kalenteri täynnä merkintöjä ja suunnitelmia? Entä oletko tuntenut itsesi rohkeaksi ja tunnistatko sydämesi todellisen tahdon? Tämän viikon voimaruno Tietyssä pisteessä sopii hyvin tähän Polkukalenterin aloituspisteeseen.

Kirjoitan joka maanantai Polkukalenterin viikkovoimakortin inspiroiman kirjoituksen, jossa on ajatuksia ja kannustusta polullesi tulevaan viikkoon. Jos käytössäsi on Polkukalenteri kuljemme yhtä matkaa kuin rinnakkaisia polkuja kalenterin viikkosivuilla voimakorttien matkassa. Voit olla mukana, vaikka sinulla ei olisi omaa Polkukalenteria. Jos käytät Kalenterikirjaa, sekin sopii hyvin näihin mietteisiin. Kuulumisiin taas viikon kuluttua <3