Talon vanhimmat hirret tontilla

Aamulla pellikaton poistoa hirsikasalla

 

Talon vanhimmat hirret esiin kasan keskeltä

Pisimmät hirret ovat jopa 13 metrisiä

Lyhyet hirret kerättiin traktorin peräkärryyn

Pelkästään talon vanhan osan hirsistä muodostui tontille useita hirsikasoja

Alkuperäisellä kasalla pieni sekamelska työn jäljiltä

Vietimme Juhan kanssa aurinkoisen päivän järjestellen vanhaa hirsikasaa. Hyvin saatiin kahdestaan pyöriteltyä isoimmatkin kurkihirret lankkuja pitkin keskemmälle pinoa. Harmi, että työn touhussa jää kuvaamiset vähiin.

VANHAN OSAN HIRRET TONTILLA

Lauantaina 27.5. saimme vihdoin talon vanhan osion hirret tontille.  Hassua, että juuri tuona päivänä satoi – viikon kaikki muut päivät olivat poutaisia. Lauantaina oli kuitenkin kone paikalla ja avopuolisollani Juhalla vapaata aikaa, joten sateesta huolimatta hirret siirrettiin.

Yllätyin, kun liikutuin kävellessäni ensimmäisen hirsikuorman perässä tontille. En ollut osannut varautua siihen. Kainalossani oli yksi irti repeytynyt hirrenpää ja kannoin sitä kuin jotain aarretta. Kävelin yksin, sillä Juha oli hakemassa traktoria. Tunnistin ajan kulun, miten pitkään olin odottanut tätä hetkeä. Talo saatiin purettua ja hirret siirrettyä takapihallemme vuonna 2009. Silloin en edes tiennyt mistä löytäisin tontin.

Nyt Runotalo eteni konkreettisesti. Matkan aikana moni asia on muuttunut. Unelma on hiotunut tarkemmaksi. Tiedän paremmin mitä tahdon. Kaikki on mennyt kuten pitää. Olen tarvinnut kaiken viivytyksen ja kokemukset matkallani.

Sunnuntaina olin tontilla tuulettamassa hirsikasoja. Istuin pinon päällä ja katselin hirttä, jossa on kamarin käsinmaalattua tapettia. Siinä on Runotalon logon sininen tähtikukka. Siitä idea logoon syntyi. Tuntui hyvältä nähdä se siinä. Vieressä oli talon päätykolmio, jossa on merkintöjä siltä ajalta, kun rakennus on aikanaan siirretty entiselle paikalleen. Tunsin jatkumon. Joku on ennen minua jo tahtonut saada tämän talon pystytettyä. On hienoa olla mukana ketjussa. Tähtikukan logo on minulle erityinen: näen siinä kaikki Runotalon kanssa matkaavat, ytimestä lähtee siivilleen lintuja joka suuntaan. Siinä on Runotalon tarkoitus: Usko unelmiisi ja lakaise sinnikkäästi omia runopolkujasi.

Runotaloprojektin blogissa voit seurata taloprojektin etenemistä vuodesta 2009 lähtien.